DEPLASMANDA KAZANMAK DEĞERLİ, 3 PUANLA BAŞLAMAK ÖNEMLİ

SPOR

DEPLASMANDA KAZANMAK DEĞERLİ, 3 PUANLA BAŞLAMAK ÖNEMLİ

Sapanca Gazetesi Köşe Yazarı Murat Taylan Sapanca Hacımercanspor'u kaleme aldı.

Taylan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Geçtiğimiz sezon gerek şanssızlık gerekse tecrübesizlik faktörü nedeniyle Süper Amatör Lige veda etmek zorunda kalan Hacımercanspor, Sakarya 1. Amatör Ligine, takım kaptanı Tufancan Çömlekçi tarafından yapılan transfer çalışmaları doğrultusunda genel olarak Sapanca kökenli oyunculardan oluşturulan yeni bir kadro ile başladı.

Geçen yılın kadrosundan sadece 3 ismi takımda tutarak kaliteli, dinamik ve genç ağırlıklı bir kadro oluşturuldu. Antrenör İshak Ekici yönetiminde, mutlak şampiyonluk parolasıyla yola çıktılar. Ayrıca, Cengizhan Sofuoğlu'nun sahibi olduğu firma ile de forma sponsorluk anlaşması yapıldı, bu da maddi kaynak sağladı. Süper Lig hedefi doğrultusunda C Grubu'ndaki ilk hafta maçında Söğütlüspor deplasmanında 2-1 kazanarak sezon açılışını 3 puanla moralli ve keyifli bir şekilde gerçekleştirdiler.

Hacımercanspor; kaleci Tufan Kocaman, sağ bek Recep Ali Şeremet, sol bek Cengiz Han Sofuoğlu, stoperler İbrahim Kıral ve Tayfur Feyzioğlu, orta sahada İbrahim Tepe, Tanju Tunç, Semih Şirin, hücum hattında Cihat Özkılıç, Tufancan Çömlekçi ve Furkan Işıklı'dan oluşan ilk 11 kadrosuyla 4-3-3 oyun sistemiyle sahaya çıktı. Temsilcimiz, maçın ilk yarısını üstün bir oyun ve başarılı bir performansla Cihat Özkılıç'ın penaltı golü ve Furkan Işıklı'nın güzel kafa vuruşuyla 2-0 önde tamamladı. İlk yarı sonunda rakibin penaltısını kurtaran kalecimiz Tufan Kocaman, eşitliği engelledi ve galibiyet için önemli bir katkı sağladı.

İkinci yarıda, skor avantajını korumak amacıyla daha defansif bir oyun anlayışı tercih edildi ve 80. dakikada yenilen golle skor 2-1 oldu. Kalan son 10 dakikada takımımız dikkatli oynadı, savunmada hata yapmadı ve Söğütlüspor deplasmanından 3 puanla ayrılmayı başardı. Deplasmanda kazanmak, moral ve özgüven açısından değerlidir, sezona 3 puanla başlamak önemlidir. Hacımercanspor, bu gerekli unsuru başarıyla yerine getirerek alkışı ve takdiri hak etti.

Hacımercanspor, sezonun 2. maçını kendi sahasında Hanlıköy takımıyla karşılayacak. Maç, 21 Ekim Cumartesi günü Hacımercan Spor Kompleksinde oynanacak."