AK PARTİ SAPANCA İLÇE DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI TÜM DETAYLARI İLE HABERİMİZDE

SİYASET

AK PARTİ SAPANCA İLÇE DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI TÜM DETAYLARI İLE HABERİMİZDE

Ak Parti Sapanca İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Selami Öztürk ile İbrahim Uslu arasındaki buzlar eridi mi? Zeki Toçoğlu, Oya Arapoğlu'nu kastederek neler söyledi? Hepsi haberimizde.

Sapanca Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleşen toplantıya Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Ali İhsan Yavuz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Adapazarı İl Başkanı Mustafa Ak, Sapanca İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, Partinin çeşitli kademelerinde görevli yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

TOPLANTIDAN BAŞLIKLAR:

- Toplantı girişinde bir ilk yaşandı ve Ak Parti eski İlçe Başkanı Selami Öztürk ile uzun yıllardır araları açık olan İbrahim Uslu tokalaştı. Öztürk daha sonra İlçe Başkanı Nazmi Bostancı ile de tokalaştı.

- Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Nazmi Bostancı yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve partinin şuan ki üye sayısını 3 bin 58 hedeflenen üye sayısının ise 6 bin 800 olduğunu açıkladı.

- Daha sonra söz alan Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu 2009 seçimlerinde seçim beyannamesinde belirtilen hizmetlerin Haziran ayında tamamlanma oranın yüzde 90 olacağını belirtti.

- İlçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, seçim öncesi verilen sözlerin büyük bir kısmının yerine getirilmekte olduğunu belirtti. Uslu, "Sapanca Belediyesi olarak çalışmalarımızı belli bir disiplin içinde sürdürüyoruz. Seçim öncesi verdiğimiz sözlerimizi de bir bir yerine getiriyoruz. İnşallah sözlerin tamamını da yerine getirmiş olacağız. Bildiğinizi gibi Kentsel Dönüşüm konusunda bir çalışmamız var. Bu konuda son noktaya geldik. Bu ayın sonuna kadar paraların tamamı yatırılmış olacak. Daha sonra mülkiyet devirlerine sıra gelecek. Bu çalışmayı sabote etmek isteyenler olabilir ancak gerçek kesinlikle öyle değil. Güzel bir çalışma olacak. Kimse bir yere gitsin istemiyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil. Bir arada yaşamaya devam edeceğiz. Spor kompleksi çalışmamız devam ediyor. Mahallelerimizde çalışmalarımız sürüyor. Doğalgazın gitmediği yerlere de doğalgazın götürülmesi için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz" diye konuştu. .

- Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise konuşmasına Kentsel Dönüşüm projesindeki başarısından dolayı Başkan İbrahim Uslu'yu kutlayarak başladı. Kentsel Dönüşümü Sakarya'da başlatan ilk ilçenin Sapanca olduğunu belirten Toçoğlu, bu projenin Sapanca için önemine değindi.

- Toçoğlu konuşmasının bir bölümünde ise MHP'nin 2009 yılı seçimlerinde başkan adayı olan Oya Arapoğlu'nu kastederek açıklamalar yaptı. Toçoğlu, "Kentsel dönüşümün başarısına açıkça karşı çıkamayanlar, yani aday olmuş, kazanma ümidi olmayınca böyle oluyor işte. Kazanacağı olsa o muhalefetteki hanımefendinin, ya yarın bir gün başıma gelir bende uğraşırım diye düşünecek. Ama bakıyorki bu gidişle ebediyen seçim kazanamayacak, o zamana salla gitsin. Vatandaşları istismar et bilmem ne yap onu yap şunu yap.

- 2009 yılında İbrahim Uslu tarafından hazırlanan kitapçığı inceleme fırsatı bulduğunu belirten Üstün, "Kitapçığı incelediğimde açıkçası şüphe duydum. Bir daha aday olmayacakta mı bu kadar yüksek attı diye bir düşüncem oldu. Ama az önce Başkanımız Haziran ayında  yüzde 90'ının tamamlanacağını söylüyor. Bunu gerçekten yapmış ise tebrik etmek lazım orada devasa yatırımlar vardı" dedi.

Tüm bu başlıklara ve daha fazlasına haber videomuzdan ulaşabilirsiniz.