SAPANCA'DA İSRAİL'İN FİLİSTİN'E YÖNELİK SALDIRILARI PROTESTO EDİLDİ

GÜNCEL

SAPANCA'DA İSRAİL'İN FİLİSTİN'E YÖNELİK SALDIRILARI PROTESTO EDİLDİ

Sapanca'da vatandaşlar İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti. Şehit Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk Parkı'nda bir araya gelen grup, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı. 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ömer Sevim, zalimin karşısında dimdik duracaklarını ve mazlumun yanında olduklarını vurguladı.

Sevim'in okuduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yüzyıla yakın süredir İslam topraklarını işgal ederek, kadın, yaşlı, çocuk demeden katlederek, habis bir kanser gibi büyüyen İsrail, yaptığı katliamların karşılığını, Aksa Tufanı operasyonu ile acı acı tecrübe etmiş oldu. On yıllardır İsrail'in zulümlerini telkin için eylemler yürüyüşler yaptık, zalimlere karşı nefretimizi haykırdık. Fakat Aksa Tufanı operasyonu ile başlayan süreç başka. İşte bugün büyük bir sevinçle, Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden yolda elde edilen bu büyük başarıyı kutlamak, Filistinli kardeşlerimizle ve mücahitlerle omuz omuza olduğumuzu vurgulamak için buradayız. Mescidi Aksa'mız, her gün terörist İsrail ve Yahudi işgalciler tarafından düzenlenen baskınlarla taciz ve tahkir ediliyorken, sokaklarda masum siviller kurşuna diziliyorken, on yaşında çocuklar tutuklanıyorken, Gazze'de ambargo ve abluka şiddetini artırmışken, sadece Filistinli kardeşlerimizin değil, tüm Müslümanların izzeti her gün, her an çiğnenmeye devam ediyorken gerçekleşen bu operasyon, yalnız İsrail'e değil, dünyayı kana boğan tüm zalimlere verilmiş ibretlik bir cevaptır. Dünyayı zulüm kulelerinden tahakküm ile yöneten kafirlere karşı bir avuç mücahit, bugün bir kere daha; arzın yegane ve mutlak sahibinin Cenabı Allah olduğunu hatırlatmışlardır. Milyarlarca dolar harcanan sistemler, uydular, istihbarat ağları, silahlar ve hepsinden önemlisi yenilmezlik algısı yerle yeksan olmuştur.

Merhum Erbakan hocamızın 'İsrail ancak güçten anlar' ifadelerini hakkıyla anladığımız günleri yaşıyoruz. Sivil veya asker fark etmez, Filistin topraklarında evlerinden kovulan Filistinlilerin mülklerine istilacı böcekler gibi koşuşturarak doluşan genç/yaşlı, kadın tüm Yahudiler işgalcidir, zalimdir, katildir ve her suça ve işgale doğrudan ortaktır. On yıllardır, dünyanın her yerinden Filistin'e gelerek ben çalmazsam başka bir Yahudi çalacak diyerek Filistinlilerin hayat hakkını çalan, Kudüs'ün tarihi sokaklarında Filistinli ninelere saldıran, silah eğitimleri alan bir topluluk, sivil değil milis kuvvetlerdir. Katil İsrail bir yandan tüm dünyanın gözü önünde katliamlarına, saldırılarına, asimile çalışmalarına, işgale ve apaçık zulümlerine devam ederken, diğer yandan İslam ülkeleriyle normalleşme adımları atmaktadır. Başta Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır gibi ülkelerin bu adımları atmaları, elinde binlerce Müslümanın kanı bulunan Netanyahu ve İsrail'i cesaretlendirip azdırmaktadır. Atılan yanlış siyasi adımların bedelini Filistin halkı ödemektedir. Müslüman toprağı olan Kudüs'ü başkent olarak ilan eden İsrail, Kudüs'te mahalleleri boşaltmakta, Gazze'de ablukayı sürdürmekte, Batı Şeria'da Müslümanların arazileri üzerinde yeni yerleşim yerleri açmaya devam etmekte, Mescid-i Aksa'ya yönelik tecavüzlerini günbegün arttırmaktadır. Terör devleti İsrail bir taraftan insanlık ve hukuk değerlerini hiçe sayarak işgal ve yıkımlara devam ederken, normalleşme çalışmalarıyla fiillerini meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Daha önce haykırdığımız gibi yine buradan haykırmayı bir vazife biliyoruz.

Ne kadar zulmederseniz edin ne kadar kan dökerseniz dökün, Mescidi Aksa'yı, Kudüs'ü, Filistin'i bizden koparamayacaksınız! İşte biz Aksa için, hazır on binler yüzbinler milyonlar olarak daima karşınızda olacağız. Tarih sahnesinden silinip gideceğiniz güne kadar karşınızda duracağız. Siyonist lobilerin ve dünyadaki terörün ana merkezi olan ABD ile İslam coğrafyasında yaptıkları katliamlar, işgaller, tecavüzler, sömürü faaliyetleri ayan beyan ortadadır. Kafirlerin birbirlerini nasıl desteklediğini görmemek için kör, duymamak için sağır, dertlenmemek için vicdan ve izandan yoksun olmak gerekir. Müslümanların da Filistin davasına gerekli önemi ve önceliği vermesi, tüm maddi olanakların ve manevi desteğin mücahitlerin hizmetine sunması şarttır. Kudüs ve mescidi aksa için gayret göstermek imanımızın ve insanlığımızın bir gereğidir. Buradan başta ülkemiz olmak üzere tüm Müslüman devlet yöneticilerine ikazda bulunuyoruz.

Amerika'dan, İsrail'den, Avrupa'dan, Rusya'dan, Çin'den değil, Allah'tan korkun, ahiretinizi düşünün! Bırakın bu normalleşme adımlarını! Tarihinize bakın inancınıza sarılın! Müslüman ülkelerle iş birliğini geliştirin! Sorunlara birlikte çözüm arayın! Kendine Müslüman diyen herkes hatırlamalıdır ki; Cenabı hak İsrail'e karşı çarpışan yiğit kardeşlerimize güç, kuvvet versin, attıklarını isabet ettirsin, aksa tufanı operasyonunu mutlak zaferin ve özgür Kudüs'ün habercisi eylesin!

Zafer İslam'ındır. Zafer Allah'ındır. Zafer inananlarındır. Ve zafer yakındır!"