SAPANCA TURİZM DERNEĞİ BİR ARAYA GELDİ

GÜNCEL

SAPANCA TURİZM DERNEĞİ BİR ARAYA GELDİ

Sapanca Turizm Derneği üyeleri düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Sapanca Mox Otel'de düzenlenen son toplantıda, ilçede sürdürülebilir turizm uygulamalarının arttırılması ve Sapanca'nın doğal kaynaklarının korunmasının önemine değinildi.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Mustafa İsen, Sapanca'yı sürdürülebilir bir turizm destinasyonu olarak gelecek nesillere devretmek için birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

İsen, "Sapanca'nın turistik cazibesini arttırırken doğal dengeyi korumak önemli. Bu kapsamda bölge paydaşlarının sürdürülebilir turizme yönelik politikalar geliştirilmesi gerekiyor" dedi.

Toplantının diğer konuğu olan Sualtı Fotoğrafçıları Derneği Sekreteri Tolga Taymaz ise Sapanca Gölü'nün sularının altında gizlenen güzellikleri, benzersiz canlı türlerini ve sıra dışı manzaraları doğaseverlere ve ilçeye gelen turistlere sunmanın farklı bir deneyim oluşturacağını belirtti.

Toplantı sonunda söz alan Sapanca Turizm Dernek Başkanı Berrin Yılmazer, "Doğanın ve kültürel değişimin korunmasına odaklanarak, Sapanca'nın sürdürülebilir turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için kararlı bir şekilde çalışmalara devam ederek, Sapanca'nın ve Sapanca Gölü'nün doğal arz kaynaklarını koruma kollama ve kullanma dengesi gözeterek gelecek nesillere aktarılmasındaki misyonumuzu en iyi şekilde yerine getireceğiz" diye konuştu.