TURİZM SERTİFİKASI İÇİN SAPANCA'DA TOPLANTI DÜZENLENECEK

GÜNCEL

TURİZM SERTİFİKASI İÇİN SAPANCA'DA TOPLANTI DÜZENLENECEK

Sapanca'da faaliyet gösteren turizm işletmesi belgeli konaklama tesisleri ile basit konaklama turizm işletmesi belgeli tesislerden, sürdürülebilir turizm sertifikasını almayanlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

27.09.2023 Çarşamba günü, saat 14.30'da Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi'nde düzenlenecek toplantı hakkında bilgiler veren SAVİBU Başkanı Safa Alaçam, "Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 30 uncu maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "ülke turizminin uluslararası standartlarda geliştirilmesi, turizm faaliyetlerinin sürdürülebilir, çevreye duyarlı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi, ülke turizm ürünlerinin uluslararası alanda tanıtılması ve pazarlanmasına katkı sağlaması amacıyla sertifika programları uygulayabilir." hükmü gereğince, turizm sektörünün sürdürülebilir büyümesini temin etmek ve tüm turizm paydaşlarının katılımıyla ortak bir anlayış geliştirmek üzere Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı oluşturulmuştur. Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı standartları çerçevesinde I. Aşama Belgesinin, turizm işletmesi belgeli konaklama tesisleri ile basit konaklama turizm işletmesi belgeli tesislerin tamamı için 31.12.2023 tarihine kadar alınmasının zorunlu olduğu bildirilmiştir" dedi.

Sürdürülebilir turizm sertifikasını almayan tüm tesisleri toplantıda davet eden Alaçam, "Bu kapsamda, Sapanca ilçemizde faaliyet gösteren turizm işletmesi belgeli konaklama tesisleri ile basit konaklama turizm işletmesi belgeli tesislerden, sürdürülebilir turizm sertifikasını almayanlara yönelik olarak 27.09.2023 Çarşamba günü, saat 14.30'da Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Söz konusu toplantıya, ilçemizde faaliyet gösteren ve derneğimize üye olan, sürdürülebilir turizm sertifikasını almayan tesislerin katılımını bekliyoruz" diye konuştu.