KAN KAYBEDİYORUZ

SPOR

KAN KAYBEDİYORUZ

Sapanca Gazetesi Köşe Yazarı Murat Taylan Sapanca Gençlikspor - Efeler 09 Spor maçını yorumladı.

İşte Taylan'ın o yazısı:

"Sapancaspor, 3. Lig'de 2. sezona 2'de 0 yaparak başladıktan sonra taraftarı önünde siftah yapmak, moral bulmak ve özgüven kazanmak için, mutlak 3 puan parolasıyla çıktığı 3. maçında yine puanla tanışamadı. Sahasında 2. mağlubiyeti aldı ve 3'te 0 ile tam anlamıyla maalesef dip yaptı. 3.Lig 2.Grup'ta 3.haftayı -4 averajla puansız son sırada tamamladı.

Takımımız maça ilk 2 haftaya göre daha derli toplu düzenli başladı. Özellikle ilk yarıda topa sahip olan, sahaya doğru yayılan, pas yüzdesi yüksek olan, topu genel anlamda kanatlara taşıyan oyun anlayışı göze çarptı. Bu olumlu performans skora yansıdı ve ilk yarı 2-1 önde tamamlandı.

Ancak takımımız ilk yarıda sergilediği olumlu performansı 2. yarıda sergileyemedi. Topu anlamsız şekilde rakibe teslim etti, oyun üstünlüğünü ve kontrolü kaybetti. Gereğinden fazla arkaya yaslanıp geriye çekildi ve malumun ilanı çok basit şekilde ölü toptan 2 gol (bir tanesi taç atışından) yedi. 2 kez skor avantajını değerlendiremedi, iyi başladığı maçın sonunu getiremedi.

Bireysel performanslara değinirsek; forvetimiz Berkay Ekici çok etkisiz oynadı, ileride top kullanamadı ve çok pasif kaldı, dolayısıyla yoğun eleştiriye maruz kaldı ve büyük tepki topladı.

Sol kanat mevkisinde görev yapan Alihan Bel hücum hattında etkili oynadı, ilk golü attı, 2. gol öncesi penaltı yaptırdı ve önemli katkı sağladı, doğru bir transfer izlenimi bıraktı.

Sapancaspor takımımızın en formsuz ismi ise kaleci Kadir Balcı olarak dikkat çekti. Özellikle 2. ve 3. gollerde yanlış yerde durarak, yan toplarda hamle konusunda zayıf ve eksik kalarak çok formsuz bir maç çıkardı ve vasatın altında kalan performansıyla hayal kırıklığı yaşattı. Mağlubiyette ön plana çıktı ve taraftardan büyük eleştiri ve yoğun tepki aldı.

En flaş transferimiz İsmail Haktan Odabaşı, 2. yarı oyuna alındı ve pek fazla etkili olamadı. Biraz fazla kilosu göze çarptı. Maç eksikliği, performansına olumsuz yansıdı. Maç eksikliğini kapatınca ve takıma alıştıkça kalitesiyle mutlaka faydalı olacaktır, tecrübesiyle fark yaratacaktır.

Takımımıza bir sezon sonra geri dönüş yapan yerli forvetimiz Cihan Tan, oyuna girdikten sonra mücadeleci hırslı yapısıyla hücum hattına hareket getirdi ancak gayreti mağlubiyeti önleyemedi.

Sapancaspor'umuz her geçen hafta; güven, moral, zaman ve en vahim tarafı kan kaybediyor. Maalesef ilçe halkımız kulübümüze gerektiği kadar inanmıyor, destek vermiyor. Takımımızı ağırlıklı dışarıdan gelen oyunculardan oluşturulan yabancı kadro sebebiyle yeterince sahiplenmiyor ve sevmiyor.

Tribüne gelen taraftarlarımız ve ilçe halkımız; sahada kendi çocuklarını, ilçemizin insanlarını, yerli oyuncularından oluşan öz kaynak ağırlıklı Sapanca Gençlik takımını görmek ve izlemek istiyor. Sahadaki performans olumsuz olduğunda skorlar hüsran olunca doğal olarak isyan çıkıyor, haklı şekilde tepki artıyor. Sapancaspor kulübümüzün huzur bulması, çıkış yakalaması ve geleceğini kurtarması, yerli ve genç oyuncularımıza daha fazla güvenilmesine, hak ettikleri oranda, doğru zamanda, dengeli ve kaliteli bir kadro harmanlaması uygulamasına bağlıdır. Bu da ilçe halkımızın ve taraftarımızın takımını daha çok sahiplenmesine, desteklemesine bağlıdır. Konu tartışmaya kapalıdır."