SAKARYA'DA EKMEK 10 LİRA OLACAK! BU KEZ SEBEP ÇOK FARKLI

GÜNCEL

SAKARYA'DA EKMEK 10 LİRA OLACAK! BU KEZ SEBEP ÇOK FARKLI

Sakarya'da fırıncılar, müşterilere bozuk para verme zorluğu nedeniyle radikal bir çözüme imza atarak 210 gram ekmeği 280 grama çıkartıp fiyatının 10 lira olması için komisyona başvuru yaptı.

Türkiye'de son zamanlarda tüm kalemlerde zam furyası yaşanırken Sakarya'dan ise ilginç bir zam talebi geldi. Son 3 ayda gramajı ve fiyatı sürekli değişen ekmek ile ilgili yeni bir başvurunun yapıldığı öğrenildi.

Sakarya'da Temmuz ayında 200 gram ekmek 5 lira iken, bir dizi zam sonrası fiyat 7.5 lira olmuştu. Ekmeğin fiyatının 7.5 lira olması sonrası fırıncıların müşterilere bozuk para verirken sıkıntı yaşadığı ve bu konunun ciddi bir hal aldığı belirtildi. Bu konudaki artan şikayetler ve talepler sonrası fırıncılar, bozuk para problemine çözüm bulabilmek için ekmeğin gramajını ve fiyatını artırma kararı aldı.

Fırıncılar, Sakarya'da 7,5 lira olan 210 gram ekmeği, 280 gram yaparak 10 lira fiyat biçti. Fırıncıların müşterilere vermekte yaşadığı bozuk para problemi sonrası üretilen bu radikal çözüm, şaşkınlık yaratırken SESOB'a ekmeğin 10 lira olması için başvurunun yapıldığı öğrenildi.