SAPANCA'DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GÜNCEL

SAPANCA'DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Sapanca'da 19 Eylül Gaziler Günü, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen tören, Atatürk anıtına kaymakamlık, belediye başkanlığı ve muharip gaziler derneğinin çelenklerinin sunulması ile başladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu. Sapanca Kız Anadolu Lisesi öğrencisi Bilcan Keder'in okuduğu şiirin ardından Muharip Gaziler Derneği üyesi Hasan Fehmi Çorbacıoğlu'nun günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma ile sonra erdi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene; Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Ahmet Gökkaya, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, Muharip Gaziler Derneği yöneticileri, Çanakkale ve İstiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneği yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Program kapsamında daha sonra ise öğle namazı öncesi Rüstempaşa Camisinde Kur'an-ı Kerim okunarak, şehitlerimiz için dua edildi. Düzenlenen yemek programının ardından protokol üyeleri tarafından Muharip Gaziler Derneği ile Çanakkale ve İstiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneklerine ziyaretler gerçekleştirildi.