GÜNEŞ ENERJİLİ SAGUAR RB SAPANCA'DA TANITILDI

GÜNCEL

GÜNEŞ ENERJİLİ SAGUAR RB SAPANCA'DA TANITILDI

Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAITEM) tarafından geliştirilen güneş enerjili SAGUAR RB'nin tanıtımı Sapanca'da yapıldı.

Sapanca'da, Filoğlu Group Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin destekleriyle gerçekleştirilen programa; AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan ve protokol üyeleri katıldı.

Sponsor firmaların da katıldığı etkinlikte SAITEM Ekip Başkanı Yiğit Uçar'dan bilgi alan Vali Karadeniz, birçok farklı proje ile ülkemiz ve uluslararası alandaki yarışmalarda çeşitli dereceler elde eden ekibi tebrik ederek, bu yılki yarışta başarılar diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise "Sakarya Üniversitemizin gayretli çalışmaları hepimizi gururlandırıyor. Rektörümüz sayın Hamza Al'ı, emeği geçen hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

SAGUAR RB, bu yıl 22-29 Ekim tarihleri arasında Avustralya'da düzenlenecek olan dünyanın en prestijli güneş enerjili araç yarışması Bridgestone World Solar Challenge yarışmasına katılım sağlayacak. Dünyanın birçok ülkesinden katılımcıların yanı sıra MIT, Michigan, Stanford, Cambridge, TU Delft, ve Tokai Üniversitelerinin ürettikleri güneş enerjili araçlarıyla katılacakları yarışta, güneş panelleri de dahil olmak üzere, Türkiye'de yerli olarak tasarlanarak üretimi gerçekleştirilen SAGUAR RB ile katılım sağlanacak.