TAYLAN: ''İLK HAFTANIN GÜNAHI OLMAZ''

SPOR

TAYLAN: ''İLK HAFTANIN GÜNAHI OLMAZ''

Sapanca Gazetesi Köşe Yazarı Murat Taylan 3.Lig'in ilk hafta mücadelesinde karşı karşıya gelen Sapanca Gençlikspor-Anadolu Üniversitesi maçını yorumladı.

Taylan yazısında şu ifadelere yer verildi:

"Yepyeni bir yönetim, sadece 2 hafta içinde yapılan 5 iç transfer ve 13 dış transferle toplamda 18 transfer ile sil baştan kurulan bir takım. Birlikte sadece 1 hafta yapılan idman ve maça çıkıldı. İlk haftada alınan mağlubiyet sebebiyle hemen enseyi karartmanın, umutsuzluğa kapılmanın yada yıkıcı eleştiriler yapmanın takımımız için hiçbir mantığı ve faydası yok.

Sapanca Gençlikspor için ilk hafta en olumlu ve güzel faktör sadece yemyeşil saha zemini olarak dikkat çekti.

Teknik anlamda ise takımımızda gerek kalite, gerek tecrübe, gerekse idman eksikliğinden dolayı fizik kondisyon zafiyeti bariz bir şekilde hissedildi.

Takımımızın maç ritmini yakalaması ve oyun gücü açısından ivme kazanması, sistemin oturması ile yeni ve genç kadronun tecrübe kazanması tabii ki doğal olarak biraz zaman alacaktır.

Tüm bu etkenlerin oluşması için teknik heyet ve oyuncu kadromuza zaman tanınmalı. Sabırlı yaklaşılmalı, yapıcı olunmalı ve en önemlisi destek olunmalı ve inanılmalıdır.

Maçın analizine gelecek olursak, genel anlamda denk güçlerin orta saha mücadelesi şeklinde oynandı. Pozisyon zenginliği olmayan ve iki takımın da 3. bölgede pasif kaldığı bir klasik beraberlik maçı oynandı.

Maalesef, ilk yarıdaki bir duran topta, savunmamızın adam paylaşımı hatasından dolayı gol atan Eskişehir temsilcisi sevindi.

Biz evimizde kaybettik ve 3. Lig sezonuna tatsız bir başlangıç yaptık. Maçın hakkı beraberlikti, takımımız kaybetmeyi asla hak etmedi. İyi oynamadık ama iyi mücadele ettik. Kalite ve tecrübe eksikliği ile fizik yetersizliği ön plana çıkınca ufak detaylarda basit hatalar yapılınca kaybettik.

Ayrıca karşımızda oyunu sürekli bozan, yavaşlatan ve yerden kalkmayan art niyetli rakip takım vardı. Hakemde bu oyunculara prim tanıyan, ikili mücadele pozisyonlarında çifte standart fauller çalınca birde üzerine buz gibi penaltımızı vermeyen biri olunca beraberlik kaçınılmaz oldu.

13 transfer yapan takımımıza banko ilk 11 kadrosu için en az 5 mevkiye kaliteli, tecrübeli ve hazır oyuncu takviyesi şart.

Maç kazanmak için sadece iyi mücadele etmek yeterli değildir. Yanında kalite, tecrübe, akıl ve yetenek gereklidir. Umarız gereken adımlar atılır ve ağırlıklı olarak gençlerden oluşan takımımızın kalitesi, tecrübesi ve kadro derinliği artırılır."