PSB ANATOLİA FUARI AÇILDI!

GÜNCEL

PSB ANATOLİA FUARI AÇILDI!

3. PSB Anatolia Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarının açılışı Sapanca Kırkpınar sahili'nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen fuara; Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Borsa Başkanı, Ziraat Odası Dekanı, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Milletvekili Ali İnci, Fuar Koordinatörü Remzi Adıyaman, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanı Yasin Otuzoğlu, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, Sapanca Belediye başkanı Özcan Özen ve diğer ilçe Belediye başkanları, Birlik başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu başkanları ve Subü rektörü katılım sağladı.

3. PSB Anatolia Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı'nda konuşma yapan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz,"Sapancada bu sektörün gelişimiyle ilgili, yürüdüğünüz yolda iz bırakmak istiyorsanız önce orada iz bulmalısınız sözü aklıma geldi. Üretimizi yapan vatandaşlarımız bunu güçlendirmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımızında bu sektörün fuar olmasında katkısı vardır." diyerek fuara katılan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce;
"Dünya'da Süs Bitkisi üretimi incelendiğinde, süs bitkileri üreticiliği çok eskilere dayandığını görüyoruz. Zaman içerisinde savaşlar, salgınlar, sosyolojik ve kültürel değişimler bu üretimi etkilemiştir. Son yirmi yılda süs bitkilerine olan talebin artması, teknolojik imkanların fazlalaşması, ticari kazanımların artması gibi etkenlerle üretim ivme kazandırmış ve talebi hızla artırmıştır. Bugün görüyoruz ki Avrupa ülkeleri de artık bu talebi karşılayamıyor. Sakarya'mızın Süs Bitkisi Yetiştiriciliğine uygun ekolojisinin olması bizlere çok uygun bir üretim sahası sunuyor. Buna ilaveten üretim konusunda teknik altyapılarımızın olması bizleri sürekli çalışmaya, üretmeye yönlendiriyor. Doku kültürüyle laboratuvarda üretim yapıyor, üretilen bitkilerin dış ortama alıştırma çalışmalarını yürütüyoruz. Böylece Doku Kültürü Laboratuvarında ürettiğimiz bitkiler ile üst kalitede ürünü elde ediyoruz. Dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliğinde kendi ihtiyacımızı, diğer belediyelerimizin ihtiyacını karşılıyoruz. Sakarya olarak ülkemizin dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği üretiminin %44'ünü karşılıyoruz. Şehrimizin avantajlarını sektörde lider olmak için kullanacağız. Türkiye'nin süs bitkiciliği ve peyzaj sektöründe uluslararası kapısı hale gelen Sakarya'mızda bugün 3. PSB Anatolia Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarının açılışını gerçekleştiriyoruz.
Fuarımız sayesinde katılımcılar ilgili kurumlarla doğrudan iletişim kurabilecek, yenilikleri tanıyacak, sektördeki gelişmeleri ve beklentileri yakından takip edebilecek.Bu düşünceyle fuarımızın sektörel işbirliği ve yeni pazar ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olmasını temenni ediyorum. Süs Bitkileri, Peyzaj, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarımızın gerçekleşmesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Sizleri bir kez daha sevgi ve saygıyla selamlıyor, fuarımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fuar koordinatörü Remzi Adıyaman;
"Bu yıl uluslararası bir konumda. Türkiye'nin en büyük en büyük ve kapsamlı bir fuarı. Dünyada 3-4 yerde yapılıyor ve Türkiye'de de burada yapılıyor. Toplam 20 üniversite katılıyor. 20 ülkeden nitelikli ziyaretçilerimiz burada. İhracata çok büyük katkıları olacaklarını düşünüyoruz. 4 yıl boyunca bizim kahrımızı çeken Başkan Yüce'ye Türkiye'deki sektörümüz ona minnettar. Hepinizden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanı Yasin Otuzoğlu;
"İnsanlar için daha yaşanılabilir bir alan kurmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün burada 20 üniversitemizden katılan öğrencilerimiz kapsamında fuarı düzenliyoruz. Birçok çalışma gerçekleştirdik. Bu bağlamda kentlerimizde açık yeşil alanları arttırmak, insanlar için yaşanılabilir alanların olması için peyzaj mimarlarının artması gerektiğini düşünüyoruz. Bu fuarında uluslararası düzeyde katkılar sağlayacağını düşünüyoruz." diyerek fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan;
"Emeği geçen herkese sektörüm adına çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte bu gibi fuarlarla ürünlerimizi tüm dünyaya tanıtacağımızı düşünüyorum. Yüzde 20 lik KDV'nin de yüksek olduğunu belirtmek istiyorum" diyerek yüksek KDV oranlarına da dikkat çekti.

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç;
"Günümüzde gıda sektörü kadar süs bitkileri üretimi de önem kazanmıştır. Dünya üzerinde rekabet artmaktadır. Süs bitkileri sektörü ülkemizde gelişen bir sektördür. Dünyada 12. Sıradadır. Sakarya Ticaret borsası olarak bu sektöre çok önem göstermekteyiz" ifadelerini kullandı.

Sakarya ticaret ve sanayi odası başkanı Akgün Altuğ
"Bu fuar artık uluslararası bir fuar haline geldi artık. Çok ciddi bir emeğimiz var. Birçok üreticinin ürünü sergileniyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Sapanca belediye başkanı Özcan Özen
"Sakarya'mız kendi potansiyelini farkında. Süs bitkisi ilimizin ve ilçemizin yükselen sektörü arasında yer almaktadır. Üreticilerin ve sektör temsilcilerinin azami verim sağladıklarını düşünüyorum. Bu fuara destek veren herkese çok teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.
Fuar kurdele kesimi ile devam etti.