SAPANCA GÖLÜ CAN ALDI! ÜNLÜ YÖNETMEN HAYATA TUTUNAMADI

YAŞAM

SAPANCA GÖLÜ CAN ALDI! ÜNLÜ YÖNETMEN HAYATA TUTUNAMADI

İzmit'teki arkadaşlarıyla birlikte Sapanca'ya giden ve serinlemek için Sapanca Gölü'ne giren ünlü yönetmen Abdülkadir Ceylan Ede, girdiği gölde boğularak hayatını kaybetti.

Olay dün Sapanca Gölü'nde meydana geldi. 58 yaşındaki ünlü yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede, İzmit'teki arkadaşlarıyla birlikte Sapanca Gölü'ne gitti. Arkadaşlarıyla birlikte Kırkpınar sahili mevkiinden kayıkla göle açılan Abdülkadir Ceylan Ede, burada serinlemek için göle girdi. Girdiği gölde bir anda boğulma tehlikesi geçiren ünlü yönetmen arkadaşlarının yardımı ile sudan çıkarıldı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Sapanca İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan daha sonra ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Abdülkadir Ceylan Ede, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

1965 doğumlu Anadolu Üniversitesi Sinema bölümü mezunu olan başarılı yönetmenin ölümü sevenleri ve yakınlarını yasa boğdu. Abdülkadir Ceylan Ede bugüne kadar 14 adet film ve dizinin yönetmenliğini yapmış, üç senaryo yazmıştı.

"Aynalı Tahir", "Pusat" ve "Acı Hayat" gibi birçok önemli dizinin yönetmenliğini yapan Ede'nin cenazesi, defnedilmek üzere Eskişehir'e gönderildi.