SAPANCA GÖLÜ'NE 399 BİN YAVRU SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

GÜNCEL

SAPANCA GÖLÜ'NE 399 BİN YAVRU SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

Sakarya Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından, Sapanca Gölü'ne 399 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen su kaynaklarının balıklandırma projesi kapsamında Sakarya Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından balık salımı yapıldı.

Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçılığı Dernek Başkanı Faruk Baştürk yaptığı açıklamada, "Balık popilasyonu her geçen gün artacak. Derneğimizin bağlı olduğu A, B, A, F Amatör Balıkçılık Federasyonu'nda Sapanca Gölü'nde ayrı bir proje yapıyor. Bildiğimiz gibi Sapanca Gölü'ne atılan ağların bir bölümü suyun altında terkedilmiş olarak duruyor ve federasyonumuza bağlı derneklerce suyun altından metrelerce ağlar ve kasnaklar balık adamlar tarafından temizliği yapılıyor" dedi.

Baştürk, "Sapanca Gölü Marmara Bölgesi'nin en güzel göllerinden biridir. Biz dernekler, sivil halkımızla birlikte devlet kurumları da yanımızda olduğu sürece inanıyoruz ki yarınlara güzel doğa bırakacağız. Bugün burada bulunan Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı'ya, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Arkan'a, Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne, SASKİ'ye, Amatör Balıkçılık Federasyonu'na, Balık Tutkunları SAMADER'e ve B.M.C Balıkçılık Kulübü'ne, alkışları hak eden Sakarya Su Ürünleri Müdürlüğü'ne ve ekibine teşekkür ederiz. Projemiz diğer göllerle devam edecek" diye konuştu.