SAPANCA'NIN ÇINARLARI'NIN KONUĞU REMZİ MEMİOĞLU

GÜNCEL

SAPANCA'NIN ÇINARLARI'NIN KONUĞU REMZİ MEMİOĞLU

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen, "Sapanca'nın Çınarları" belgesel projesinin konuğu "Pala Remzi" lakaplı Remzi Memioğlu oldu.

Sapanca MYO Okul Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Zengin, Okul Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Koç, Medya ve İletişim Program Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, Yüksekokul Sekreteri Emin Soylu, Medya ve İletişim Programı ile Halkla İlişkiler programında okuyan öğrencilerden oluşan, "Sapanca'nın Çınarları" proje ekibi Remzi Memioğlu'nu Sapanca Soğucak Yaylası'ndaki evinde ziyaret etti.

Medya ve İletişim Bölümü öğrencisi Hande Belgühan'ın sorularını cevaplayan Memioğlu, çocukluk ve gençlik yıllarında marangozluk mesleğiyle uğraştığını; kapı, çerçeve imalatı, aynı zamanda meyvecilik ve o dönemlerde meyve sandıkları imalatı yaptığını anlattı. Plastiğin piyasaya çıkmasıyla birlikte meyve sandığı yapımının bittiğini söyledi.

Soğucak Yaylası hakkında da bilgiler veren Memioğlu, "Yaylada dağ çayı toplayıp İstanbul'a satıyorum. Yaylamızda Gürgen, Köknar, Çam, Kayın, Ihlamur gibi birçok ağaç mevcut" dedi.

Gürcü, Laz ve Çerkez kültürünün öne çıkan gelenek ve göreneklerinden bahseden Memioğlu, gençliğindeki düğünlerde kasa havası ve horon oyunun oynandığını söyledi. Müzik aletlerinden kemençe, mızıka ve saz çaldığını ifade etti.

Memioğlu konuşmasının sonunda ise gençlere saygılı olmaları ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları tavsiyesinde bulundu.

Haber ve fotoğraf : Beyza Şimşek