5. EL SANATLARI FESTİVALİ EMRE ALTUĞ KONSERİ İLE BAŞLADI

GÜNCEL

5. EL SANATLARI FESTİVALİ EMRE ALTUĞ KONSERİ İLE BAŞLADI

Sapanca 5. El Sanatları Festivali, Emre Altuğ konseri ile başladı.

Sapanca Festival ve Fuar Alanı'nda, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde gerçekleşen açılışa; AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Sapanca Kaymakam Vekili Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sapanca İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, Sapanca İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Gökkaya, Sapanca İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, , AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, Sakarya Muhtarlar Dernek Başkanı Erdal Erdem, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arzu Ayan Bostancı, Sapanca SGK Müdürü Semiha Kocabay Akdağ, meclis üyeleri ve daire müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, "Sapanca'mızın tanıtımına önemli katkılarda bulunan bu güzel organizasyon için Sapanca Belediye Başkanımız Özcan Özen'e teşekkür ediyorum. Festivalde 4 gün boyunca hem Sapancalıların hem de ilçeyi ziyaret edecek turistlerin çok güzel vakit geçireceğine inanıyorum" dedi.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ise tüm vatandaşları Sapanca Festival ve Fuar alanında çeşitli etkinliklerle sürecek olan festivale davet etti.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, "Beşincisini gerçekleştirdiğimiz El Sanatları Festivali, Sapanca'ya marka şehir olma yolunda önemli katkılar sağladığını görüyoruz. İlçemizde yapılan sosyal ve kültürel etkinlikler, sanatçıyı, halkı ve yerel yönetimleri bir araya getirmektedir. Sapanca El Sanatları Festivalinin öncelikli amacı, somut olmayan kültürel miraslarımız kapsamında yer alan, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızın korunması, yaşatılması ve bir sonraki nesillere aktarılmasını sağlamak olacaktır. Bu sayede kültürel çeşitliliğin korunmasına ve kültürler arası diyaloğun geliştirilmesine katkı sağlamaktadır. İlçemizin ülke genelinde tanınmasına vesile olmaktadır" diye konuştu.

Festivalin ilk akşamında Emre Altuğ sahne aldı. Festival alanına gelen binlerce vatandaş sanatçıya eşlik ederek coşkuyla eğlendi.

Sapanca 5. El Sanatları Festivali'nde 21 Temmuz Cuma akşamı Sapanca'nın Sesleri, 22 Temmuz Cumartesi akşamı Kürşat Gürel, Atakan Hanoğlu ve Can Kabil, 23 Temmuz Pazar akşamı ise Zeynep Dizdar ve DJ Murat Uyar konserleri gerçekleşecek.