ÖNCE DOLANDIRDI SONRA WHATSAPP'TAN BU SES KAYDINI ATTI

GÜNCEL

ÖNCE DOLANDIRDI SONRA WHATSAPP'TAN BU SES KAYDINI ATTI

Dolandırıcılar bu kez de Sapanca Turizm Derneği Başkanının acente bilgilerini kullanarak açtıkları sahte sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşları mağdur etti.

Son yıllarda ülke genelinde gelişen bungalov turizmi dolandırıcıların da önemli iş sahalarından bir oldu. Bungalovların giderek yayıldığı Sapanca da tatilcilerin gözdesi olduğu için en çok dolandırıcılık olayının yaşandığı yerler arasında yer alıyor. Sapanca Turizm Derneği ve sonradan kurulan Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği (SAVİBU) dolandırıcılara karşı mücadele ederken bu kez doğrudan Sapanca Turizm Derneği'nin başkanı olan Berrin Yılmazer'in şirket bilgileri kullanılarak dolandırıcılık yapıldı.

FARKLI İŞLETMELERİN BUNGALOV GÖRSELLERİNİ KULLANDILAR

Alınan bilgiye göre; Sapanca Turizm Derneği Başkanı Berrin Yılmazer'in sahibi olduğu turizm acentesinin Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) kayıt numarasını ve acentesinin ismi kullanılarak Instagram hesabı açıldı. Burada Sapanca'daki farklı bungalov işletmelerine ait bungalovların görselleri konuldu. 85 bine yakın kişinin takip ettiği hesaptan olmayan bungalovlar günlük 2 bin 500 liraya pazarlandı.

TATİL İÇİN SAPANCA'YA GELİNCE ŞOKE OLDULAR

Çok sayıda kişi de TÜRSAB referansı verilen bu paylaşımlara aldanarak tatil için sözde işletmecilerle anlaştı. H.Ü. ismine kayıtlı Ziraat Bankası hesabına parayı gönderen tatilciler Sapanca'ya geldiklerinde böyle bir işletme olmadığını gördü.

"ALLAH VERSİN PARANIZI. YEDİM PARAYI, YOK"

Dolandırılan kişilerin aradığı ve whatsapp üzerinden yazdığı dolandırıcı ise; "İsterseniz savcılığa, isterseniz adliyeye, isterseniz Türkiye'nin en iyi savcısına şikayet edin. Ne paranızı alabilirsiniz... Gidin Allah versin paranızı. Yedim parayı, yok" ifadelerini kullandığı ses kaydını gönderdi. Dolandırılan kişiler soluğu savcılıkta aldı.

İLÇEDE ÖYLE BİR İŞLETME YOK

Sapanca Turizm Derneği Başkanı Berrin Yılmazer de, kendisine ait Bömse Turizm Acentesinin ismi ve TURSABP kayıt numarasının kullanıldığını ifade ederken kendisine ya da bir başkasına ait Bömse adında bungalov işletmesi olmadığı söyledi.