YENİ ZAM GELMİŞTİ AMA EKMEK ZAYIFLAMA HAZIRLIĞINDA

GÜNCEL

YENİ ZAM GELMİŞTİ AMA EKMEK ZAYIFLAMA HAZIRLIĞINDA

Sakarya'da ay başından itibaren ağırlığı 250 grama, fiyatı da 7,5 liraya yükseltilen ekmeğin gramının düşürülmesi için başvuru yapıldı. 

Sakarya Fırıncılar Odası ile birlikte ilçelerdeki esnaf ve sanatkarlar odaları; Haziran ayında Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine (SESOB) başvurarak ekmeğin gramajı ve fiyatının değiştirilmesi talebinde bulunmuştu.

SESOB fiyat tespit komisyonunca kabul edilen yeni tarifeler ilçelerde sırayla uygulanmaya başlanırken, 4 Temmuz itibarıyla tüm Sakarya'da ekmek yeni ağırlığı ve fiyatından satılmaya başlandı.

DAHA 15 GÜN OLMADAN "GRAMI DÜŞÜRELİM" TALEBİ

Ekmek zammının üzerinden sayılı günler geçmiş, vatandaş eskiye göre biraz daha dolgun ekmeğe ve yeni fiyata alışmaya başlarken esnaf odalarından yeni bir hamle geldi.

Sakarya Fırıncılar Esnaf Odası başta olmak üzere ilçe esnaf odaları bu kez de ekmeğin fiyatı sabit kalacak şekilde gramajının düşürülmesi için SESOB'a başvurdu.

SESOB henüz fiyat tespit komisyonunun toplantısının tarihini belirlemedi.

Ancak yeni tarifenin temmuz sonunda yürürlüğe girmesinin beklendiği öğrendi.

Fırıncı esnafı, aradan geçen zamanda un fiyatlarına gelen zamlar ile KDV artışlarının bu kararda etkili olduğunu ifade etti.

Fırıncı esnafının talebi kabul görürse Sakarya'da yeni ekmek tarifesi şöyle olacak:

210 gram ekmek 7,50 TL.

420 gram ekmek 15 TL.

910 gram ekmek 30 TL.