TAYLAN: ''AFERİN ÇOCUKLAR!''

SPOR

TAYLAN: "AFERİN ÇOCUKLAR!"

Sapanca Gazetesi Murat Taylan son yazısında Sapanca Akademispor'u kaleme aldı.

Taylan yazısında şunları kaydetti:

"Sapanca ilçemizin alt yapı patentli en güçlü oluşumu, Sapanca Akademispor takımımız U-12 kategorisinde önemli bir başarıya imza attı. 4. Bölge Arifiye grubunu yenilgisiz namağlup unvanı ile lider tamamladı ve Sakarya yerel şampiyonası şampiyonluğunu kazandı. Futbolsever ilçe halkımıza büyük bir gurur yaşattı ve gelecek yıllar için çocuklarımız hem müthiş bir özgüven kazandı, hem de ilçemizin, ilimizin hatta ülke futbolumuz adına uzun vade için futbol camiamızı umutlandırdı.

Çocuklarımız bölgesel grup aşamasında oynanan 10 maçta 9 galibiyet aldı, sadece 1 kez berabere kaldı ve hiç yenilgi almadı. 48 gol atarken, sadece 3 gol yediler ve artı 45 averaj ile 28 puan topladılar, grubunu namağlup unvanıyla zirvede tamamladılar. Teknik Direktör Mahir Özen yönetimindeki takımımız, 11 oyuncudan oluşan kadro ile mücadele etti. 7 artı 1 (kaleci) kişilik takımlarla 25'er dakika 2 devre halinde oynanan maçlarda çocuklarımız üstün performans gösterdiler, hak ederek galibiyetler alarak şampiyonluğu elde ettiler. Dolayısıyla takdiri ve alkışı sonuna kadar hak ettiler.

Mevcut kadroda yer alan kalecilerimiz Yunus Bostancı, Hüseyin Mert Taylan, orta saha oyuncusu Yiğit Mercan, sol bek Enes Topçu, sağ bek Ali Berk Şahin, sağ açık Haktan Beşinci, sol açık Yiğit Örs, stoper Ömer Faruk Enes ve forvet Talha Emil istikrarlı ve verimli performansları ile öne çıktılar ve çok önemli katkı sağladılar. Ayrıca Haktan Beşinci, Talha Emil, Yiğit Mercan, Yiğit Örs ve Ömer Faruk Enes, takımın en skorer isimleri olarak ön plana çıktılar ve hücum güçleriyle fark yarattılar.

Bu önemli başarı için çocuklarımıza güvenen, yetiştiren, eğiten, idmanlarla çalıştıran, maçlara teknik-taktik, fiziksel kondisyon açısından hem pratik hem teorik olarak üst seviyede hazırlayan değerli hocamız Mahir Özen ve Sapanca Akademispor kulübümüzün değerli Başkanı Osman Kubilay ile Genel Koordinatörümüz tecrübeli Antrenör Ufuk Yüzücü hocamızın emeklerini, katkılarını, maddi ve manevi desteklerini hatırlatmakta, övgüyle bahsederek takdir ve teşekkür etmekte yarar ve gereksinim var.

Sapanca Akademispor altyapı kulvarı yerel şampiyona etabında geçen yıl aynı jenerasyon kadrosuyla U-11 kategorisinde Sakarya bölge şampiyon unvanına sahipti. Bu sezon üst üste 2. kez yine namağlup şampiyon olmayı başardı ve geçen yıl elde ettiği başarının tesadüf olmadığını kanıtladı. Bir kez daha tarih yazdı ve unvanını korumayı başardı. Aferin çocuklar!"