SAPANCA ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU

GÜNCEL

SAPANCA ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU

Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, duygu sömürüsü yaparak haksız kazanç elde eden dilencilere karşı denetimler sıklaştırıldı.

Ana yol, cadde, meydan, iş yerleri ve cami çevrelerinde Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde; dilencilik yaparak çevreye rahatsızlık veren şahıslara yasal işlem uygulandı.

Son yapılan denetimde özellikle Cuma günleri cami önlerinde ve ilçenin işlek caddelerinde bekleyerek vatandaşlara duygu sömürüsü yaparak para dilenen dilenciler toplandı.

Zabıta Müdürlüğüne götürülerek üstlerinde bulunan paralara el konulan dilenciler hakkında Kabahatler Kanunu gereğince yasal işlem uygulandı.

Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Güreci, "Rollerine ne kadar iyi hazırlanırlarsa günlük kazandıkları para o kadar çoğalıyor. Yıllardır bu işi yapıyorum gerçekten ihtiyaç sahibi olan dilenciye binde bir denk gelirsiniz. Amaçları vatandaşın duygularını istismar edip kolay para kazanmak. Vatandaş para vermeye devam ettiği sürece dilencilik bitmez. Halkın duygularıyla oynayıp kolay para kazanmaya çalışanlara dikkat edilmesi gereklidir" dedi.