CESETLERİ KÖPEKLER TARAFINDAN BULUNAN İRANLI ÇİFTİN DAVASI SÜRÜYOR

YAŞAM

CESETLERİ KÖPEKLER TARAFINDAN BULUNAN İRANLI ÇİFTİN DAVASI SÜRÜYOR

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, 2021'de boş arazide cesetleri bulunan İran uyruklu karı kocayı öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, İran uyruklu tutuklu sanık A.M. ile taraf avukatları katıldı. Celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından görüşü sorulan iddia makamı, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. Müşteki avukatı, eksikliklerin giderilmesi talebinde bulundu.

Sanık avukatı da müvekkilinin tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesini ve eksik hususların tamamlanmasını talep etti. Sanık A.M, tercüman vasıtasıyla daha önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, "Ne olduğunu bilmiyorum, kendimi nasıl savunabilirim?" ifadesini kullandı. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Sapanca'da 1 Temmuz 2021'de İran uyruklu Mohammad Hossein Zamani Alavijeh ve eşi Asieh Shariatpour'un cesetlerinin boş arazide parçalanmış halde bulunması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, olay yerinin yanındaki konaklama işletmesinde çift ile kaydı bulunan şüpheli A.M. gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Çiftin İstanbul'da öldürüldükten sonra parçalara ayrılarak ilçeye getirildiği belirlenen soruşturma sonucu Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 28 sayfalık iddianame, 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti.

Cinayetin İran uyruklu A.M, P.M, R.Ş, H.B. ve M.G. tarafından vahşi duygularla iştirak iradesiyle işlendiği kaydedilen iddianamede, dosyaları ayrılan P.M, R.Ş, H.B. ve M.G. hakkındaki soruşturmanın Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığınca devam ettiği belirtiliyor. İddianamede, sanık A.M'nin "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

CESETLERİ SAHİPLİ KÖPEKLER BULMUŞTU

İranlı çiftin cesetlerini bölgede yaşayan psikolog Z. S. sahibi olduğu köpekler gezerken bularak gün yüzüne çıkarmıştı. Olay açığa çıktığı gün konuşan ve köpeklerinin bahçeye insana ait kemikle geldiğini belirten Z.S., durumu polis ekiplerine bildirdiklerini ve olay yeri inceleme ekiplerinin geldikten sonra parçalanmış halde 2 cesedin bulunduğunu dile getirdi. Bölgede yoğun bir kokunun olduğunu aktaran Z.S., "İki tane köpeğim dün akşam bölgeden gelen yoğun kokunun üzerine gitmişler ve bizim kapının önüne kemik bırakmışlar. Normal şartlarda ben de köpeklerime kemik veriyorum, onlar tok olduğu zamanlarda verdiğimiz kemiği gömüyor, sonrasında çıkarıp yiyorlar. Ama bu kemiği gömmemişler, bizde akşam karanlığında fark edemedik. Sabah komşumuzun fark etmesiyle hemen durumu emniyete haber verdik. Polisler olay yerine geldiklerinde köpekleri tekrar serbest bıraktık. Sonrasında köpekler, kokunun üzerine tekrar yoğunlaşınca polis ekipleriyle birlikte cesetleri buldular" açıklaması yapmıştı.