TAYLAN, BELEDİYE DERİNCESPOR'U YAZDI

SPOR

TAYLAN, BELEDİYE DERİNCESPOR'U YAZDI

Sapanca Gazetesi Murat Taylan son yazısında Belediye Derincespor'u kaleme aldı.

Taylan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Faruk Bayraktar Başkan, Belediye Derincespor Şampiyon: Sapanca ilçemizin abisi, başarılı iş insanı, değerli büyüğümüz Faruk Bayraktar şubat ayında satın aldığı İzmit temsilcisi Belediye Derincespor kulübünü 2.lige çıkararak, zor biri işi başardı ve çok önemli bir başarıya imza attı.

Hem futbol sektöründe yaptığı yatırımın, vizyon içerikli cesaretli atılımın maddi-manevi anlamda karşılığını aldı, hem de ilçemizin ismini ulusal futbol gündeminde duyulmasını sağladı. Tanıtım anlamında değerli ve büyük bir katkı sağladı. Sadece 4 ay öncesi itibariyle borç batağına saplanan, maddi sıkıntılar sebebiyle kadro iskeletini oluşturan bazı kaliteli oyuncularını yollamak zorunda kalan ve sadece 3. lig sezonunda kalıcı olmayı planlayan 150 bin nüfuslu mütevazi bir ilçe kulübünü devir alıp şampiyon yapmak. Başarı süreci ilk olarak 110 bin TL şahsi borç tutarının kaldırılması, transfer tahtasının açılması ile başladı. Daha sonra yaklaşık 350 bin TL maliyet ile yapılan takviyelerle, düşük bütçeli, mütevazi ancak birbirini tamamlayan oturmuş bir takım kadrosu oluşturuldu.

İstikrar açısından takımı bilen, düzenli bir oyun sistemi olan mevcut teknik heyet ile yola devam kararı alındı. Tecrübeli Teknik Direktör Hamza Mutlu yönetiminde Faruk Bayraktar liderliğinde, Tecrübeli Sakaryalı Spor Adamı Menajer Erdinç Şehit'in katkısı ve desteği ile Belediye Derincespor takımı çok iyi bir ritim yakaladı.

Play-off finali etabı dahil oynadığı son 18 maçta hiç mağlup olmadı, 12 kez kazandı, sadece 6 maçta berabere kaldı ve 3.Lig 1.grupta sezonu namağlup unvanıyla şampiyon olarak tamamladı.

Ayrıca takımının Şubat ayında Kocaelispor kulübü tarafından birleştirme oluşumu doğrultusunda istendiğini ancak Faruk Bayraktar ile yönetiminin birleştirme projesini engellediğini ve İzmit Belediyesine rağmen takımı sahiplendiğini bilmekte fayda var. Dolayısıyla Faruk Bayraktar başkan, Belediye Derincespor şampiyon. 2. ligde başarılar."