YUNUS YILMAZ 3. MAHALLİ OFF-ROAD YARIŞLARI KOORDİNASYON TOPLANTISI

SPOR

YUNUS YILMAZ 3. MAHALLİ OFF-ROAD YARIŞLARI KOORDİNASYON TOPLANTISI

Sapanca Off-Road Kulübü, 5-6 Ağustos 2023 tarihlerinde Soğucak Yaylası'nda düzenlenecek kamp ve off-road yarışları etkinliği için Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat başkanlığında düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı.

Toplantıya Sapanca İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Arkan, Sapanca İlçe Jandarma Komutanlığı'nı temsilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Yunus Tuğ, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sapanca İtfaiye Amiri Erdoğan Belat, YAYDER Başkanı Ömer Turan ve Sapanca Off-Road Kulübü yöneticileri de katıldı.

Toplantıda, etkinliğin yapılacağı alanda yapılacak düzenlemeler, alanın güvenliği, arazi şartları, etkinlik tarihindeki olası hava durumu senaryoları, doğayı korumak adına alınacak önlemler, yarış rotası, trafik düzenlemeleri ve katılımcıların sorumlulukları gibi konular ele alındı.

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, off-road yarışlarının Sapanca'nın turizm potansiyelini artıracak önemli etkinliklerden biri olduğuna dikkat çekerek, Sapanca Kaymakamlığı olarak bu tür etkinliklerin her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Kaymakam Canpolat ayrıca, Etkinlikle birlikte Sapanca'nın eşsiz güzelliklerinin tanıtımının yapılacağını ve bölgeye gelecek olan sporcuların, kampçıların, izleyicilerin ve turistlerin bölge ekonomisine katkıda bulunacağını belirtti.

Kulüp Başkanı Gökhan Özyazıcı ise etkinliğin, doğaseverler, off-road tutkunları ve sporcular için heyecan verici bir deneyim olmasını hedefledikleri, ayrıca, doğal çevreye zarar verilmemesi ve yarışların güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli tüm önlemlerin alınacağı belirtti.

Başkan Özyazıcı, "Sapanca Kaymakamımız sayın Abdurrezzak Canpolat öncülüğünde yaptığımız toplantıda yarışların işleyişi hakkında kararlar aldık, sayın kaymakamımızın görüş ve önerileri doğrultusunda çalışmalarımıza hız verdik, desteklerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Sapanca Belediye Başkanı Sayın Özcan Özen'e heyecanımıza ortak olarak yanımızda olduğu için teşekkür ediyoruz. Sapanca Belediyesi olarak bu tür spor ve turizm organizasyonlarına hep destek verdiklerini ve bundan sonra da vermeye devam edeceklerini belirterek Soğucak Yaylası'nda düzenlenecek off-road yarışlarının da en güzel şekilde yapılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını iletti" dedi.

5-6 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yunus Yılmaz 3. Mahalli Off-Road Yarışları, hem bölge sakinlerine heyecanlı bir etkinlik sunacak hem de Sapanca'nın doğal güzelliklerini ziyaret etmek isteyenlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.