SAPANCA'NIN ÇINARLARI'NIN KONUĞU GÜLBİYE ÖZALPAY

GÜNCEL

SAPANCA'NIN ÇINARLARI'NIN KONUĞU GÜLBİYE ÖZALPAY

Sapanca MYO "Sapanca'nın Çınarları" Projesinin Konuğu Rüstempaşa Mahallesi sakinlerinden ilçenin ilk kadın kuaförü Gülbiye Özalpay oldu.

Sapanca MYO Medya ve İletişim Program Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, Yüksekokul Sekreteri Emin Soylu, Medya ve İletişim Programı ile Halkla İlişkiler Programında okuyan öğrencilerden oluşan "Sapanca'nın Çınarları" proje ekibi 50. çekimde Gülbiye Özalpay'ı evinde ziyaret etti.

Medya ve İletişim Bölümü öğrencisi Beyza Şimşek'in sorularını cevaplayan Gülbiye Özalpay gençliği, kuaförlük mesleği, Sapanca'nın dünü ve bugünü hakkında bilgiler verdi.

Eskişehir'de doğduğunu belirten Özalpay, çocuk yaşlarından itibaren kadın kuaförü olmak istediğini söyledi.

Özalpay, "İlk başta kadın kuaförü olacağımı söylediğimde herkes çok şaşırdı. 13 yaşında mesleğe adım attım. 1963 senesinde iş yerimi açtığımda Sapanca'da tek kadın kuaförü bendim" dedi.

Gençlik yıllarında sinemaya gitmeyi çok sevdiğini ifade eden Özalpay "Sinemayı çok severdim. Sapanca'da o zaman tek bir sinema vardı. Sonra 2 tane yazlık sinema açıldı. Sapanca'da 1986 yılında Kartal Tibet tarafından çekilen Şener Şen'in 'Milyarder' filmindeki oyuncuların saçını yapmıştım. Başrol oyuncularından Müge Akyamaç'a filmde kullanması için kürkümü ve takılarımı emanet verdim. Ben filmde oynamadım ama kürküm oynadı" diyerek esprili bir dille sanata ve sinemaya olan tutkusunu dile getirdi.

Eşi ile Eskişehir'de tanışıp daha sonra Sapanca'ya yerleştiğini belirten Özalpay "Eşimle tüm engellere rağmen mücadele ettik Sapanca'ya geldik. Eşim buranın ilk lahmacuncusu idi. Ona "Lahmacuncu Rafet Usta" derlerdi. Eşimle kahve saatlerimiz olurdu şimdi Sapancalı komşularımla kahve saatim oluyor, Sapanca'da yakınlık ve sevgi gördüm ben onları çok sevdim, onlar da beni sevdi" dedi.

Özalpay sözlerinin sonunda ise gençlere teknolojiyi faydalı kullanmalarını, doğa ile iç içe olmalarını ve çalışkan olmalarını tavsiye etti.

Haber: Hande Belgühan, Fotoğraf: Damla Çoban