SAPANCA'NIN 102. GURUR YILI

GÜNCEL

SAPANCA'NIN 102. GURUR YILI

Sapanca'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı

Kutlamalar ilk bölümü Hükümet Konağı önünde gerçekleşti. Kaymakamlık ve belediye başkanlığı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Albay Güneri Ekici Parkı'ndaki programa geçildi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımını tarafından çalınan marşların ardından İlçe Müftüsü Yavuz Koçak tarafından yapılan dua eşliğinde Rüstempaşa Camisi minaresine Türk Bayrağı asıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından folklor gösterileri sergilendi, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Sapanca'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı sebebiyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.

Programlara; Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, İlçe Jandarma Komutanı vekili Arifiye İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Sabahattin Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, daire müdürleri, Türkiye Çanakkale ve istiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneği yönetimi ve üyeleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Sapanca Muharip Gaziler Derneği üyeleri ile vatandaşlar katıldı.