SAPANCA'NIN ÇINARLARI'NIN KONUĞU HAMDİ YILMAZ İLE SEYHAN YILMAZ

GÜNCEL

SAPANCA'NIN ÇINARLARI'NIN KONUĞU HAMDİ YILMAZ İLE SEYHAN YILMAZ

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen, "Sapanca'nın Çınarları" belgesel projesinin konuğu Hamdi Yılmaz ve Seyhan Yılmaz oldu.

Sapanca MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Koç, Medya ve İletişim Program Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, Medya ve İletişim Programı ile Halkla İlişkiler Programında okuyan öğrencilerden oluşan "Sapanca'nın Çınarları" proje ekibi, Yılmaz ailesini Sapanca Gazipaşa Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Medya ve İletişim Bölümü öğrencisi Hande Belgühan'ın sorularını cevaplayan Yılmaz, Ankara ve İstanbul'da tekstil fabrika ve atölyelerinde çalıştığını, daha sonra güreş sporu ile uğraştığını Türkiye çapında ünlü güreşçilerle güreştiğini ve başarılar kazandığını anlattı. Sapanca'da güreş sporunun gelişmesinde büyük çaba sarfettiğini de ifade eden Yılmaz, dünya çapında madalyalı güreşçiler yetiştirdiğini, Sapanca güreş takımının kurulmasında ileri gelen isimlerden biri olduğunu söyledi.

Yılmaz, güreş müsabakalarında elde ettiği başarılarını anlatırken başarılı, iyi bir güreşçi olmak için çok çalışmanın yanında maneviyatın da önemli olduğuna dikkat çekti.

Bir dönem sosyal medyaya damga vuran videosundan da söz eden emektar güreş antrenörü Hamdi Yılmaz, eşiyle kendi bahçesinde Survivor parkuru kurduğunu ve yarıştığını, gençleri spora teşvik eden bu videosunun ulusal medyada büyük beğeni topladığını kaydetti.

Sapanca'yı çok sevdiğini de dile getiren Yılmaz, Sapanca'nın geçmişi ile bugününü kıyasladığında, eskiden Sapanca'da Mohti Laz, Gürcüler, Abazalar, Çerkesler olmak üzere çok kültürlü bir yapının olduğunu, bugün hala mu milletlerin geleneklerini sürdürdüğünü söyledi.

"Aileyi ve toplumu bir arada tutan değerlerin başında saygı ve sevgi geliyor" diyen Seyhan Yılmaz ise gençlere evlilik ve aile kurmak hakkında tavsiyelerde bulundu. Yılmaz, "Uzun ve mutlu evliliklerde karşılıklı anlayış çok önemli. Gençler çok çalışmalı. Ahlaklı, maneviyat sahibi bir birey olmalı" şeklinde konuştu.

Haber: Beyza Şimşek, Fotoğraf: Berkay Yavuz