SAPANCA'NIN ÇINARLARI'NIN KONUĞU AYLA VE HASAN FEHMİ ARAPOĞLU

GÜNCEL

SAPANCA'NIN ÇINARLARI'NIN KONUĞU AYLA VE HASAN FEHMİ ARAPOĞLU

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen, "Sapanca'nın Çınarları" belgesel projesinin konuğu Ayla Arapoğlu ve Hasan Fehmi Arapoğlu oldu.

Sapanca MYO Okul Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Koç, Medya ve İletişim Program Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, Yüksekokul Sekreteri Emin Soylu, Medya ve İletişim Programı ile Halkla İlişkiler Programında okuyan öğrencilerden oluşan "Sapanca'nın Çınarları" proje ekibi Arapoğlu ailesini Sapanca Muradiye Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Medya ve İletişim Bölümü öğrencisi Beyza Şimşek'in sorularını cevaplayan Hasan Fehmi Arapoğlu Muradiye Köyü doğduğunu söyledi.

Çocukluk döneminde ayakkabıcılık yaparak çalışma hayatına başladığını anlatan Arapoğlu, "Askerden geldikten sonra kalıp ve model ustası olarak Zirai Donatım Fabrikasında 25 yıl çalıştım. Vermiş olduğum hizmetlerden ve ustalık başarılarımdan dolayı çok kez takdir belgesi ile ödüllendirildim. Şafak Evler Kooperatifini kurdum, emekli olduktan sonra Sapanca'da çarşı içinde küçük elektrikli ev aletleri tamiri yaparak meslek hayatımı sürdürüyorum. "Hiç aksatmadan her gün saat 10.30 da kendi atölyemde işbaşı yapıyorum. İkindi namazından sonra çarşıdan arkadaşlarımla ile dükkan önü sohbetleri yapıyoruz. Müşterilerimde benim için çok önemli" dedi.

Eski Sapanca ile bugünkü Sapanca'yı kıyaslayan Arapoğlu, eskiden Sapanca nüfusunun az olmasına rağmen çok gürültülü olduğuna dikkat çekti. Şimdi ise nüfusun arttığını buna rağmen sakin bir ilçe haline geldiğini dile getirdi.

Ayla Arapoğlu ise birlikte mutlu bir evlilik sürdürdüklerini, uzun beraberliklerin yaşanmasında sevgi ve saygının çok önemli rol oynadığını söyledi.

Gençlere dair tavsiyelerde bulunan çift, gençlerin hiç yaşlanmayacağını düşünerek hareket ettiğini, gençliklerinin kıymetini bilip geleceğe zemin hazırlamaları gerektiği öğüdünde bulundu.

Haber: Beyza Şimşek, Fotoğraf: Berkay Yavuz