''MUHTEŞEM SEZON FİNALİ''

SPOR

''MUHTEŞEM SEZON FİNALİ''

Sapanca Gazetesi Yazarı Murat Taylan Sapanca Gençlikspor'u değerlendirdi.

Taylan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"34 maç, 15 galibiyet, 7 beraberlik, 12 mağlubiyet, atılan gol 46, yenilen gol 40, averaj artı 6, puan 52. Bitexen Sapanca Gençlikspor takımımızın 2022-2023 sezonu 3. Lig 3.Grup performans rakamları.

18 yıl aradan sonra mücadele ettiğimiz profesyonel lig kulvarını 7. sırada tamamladık. Play-off hattından sadece bir basamak aşağıda kaldık, 6 puan farkla play-off tur etabını kıl payı kaçırdık. Eğer küme düşme potasında yer alan zayıf rakiplere karşı sürpriz mağlubiyetler alınmasaydı, maçların kırılma anlarında futbol şansı biraz yanımızda olsaydı ve deplasman grafiğimiz biraz daha istikrarlı şekilde yukarı çıksaydı play-off hedefine ulaşmak içten bile olmayacaktı.

Yine de inişli-çıkışlı, yoğun sirkülasyonlu bir süreç yaşanmasına rağmen genel anlamda verimli ve başarılı bir sezon yaşandı. Kulübümüz başkanı, yönetimi, teknik ekibi ve futbolcuları üzerine düşen görevi yerine getirdi. Hem ilçemizi ve ilimizi 3. Lig kulvarında başarıyla temsil etti hem de sezonu iyi bir derece ile bitirdi.

Takımımız son 4 haftada kadro revizyonu uygulaması doğrultusunda gençleştirme operasyonu gerçekleştirdi. Bir yandan gelecek sezon için iskelet kadronun oluşturulması amaçlanırken transfer planlaması ve yeni yapılanma için fikir sahibi olunması anlamında çalışmalar yürütüldü. Diğer yandan ise genç oyuncularımızın tecrübe ve öz güven kazanmaları amacıyla prestij maçlarında sahaya sürüldü, iyide sonuçlar alındı.

Son 4 maçta alınan 3 galibiyet, kazanılan 9 puan ile birlikte gençlerden kurulu revizyonlu yedek ağırlıklı oyuncu kadrosu genel anlamda olumlu bir katkı sağladı.

Genç forvet Semih Tekinalp ilk profesyonel resmi maçında Siirt önünde 90+5'te galibiyet golünü attı. Profesyonel kariyerine başarılı bir başlangıç yaptı. Genç ağırlıklı takımımız, başarılı saha sonuçları eşliğinde geçer not almayı başardı. Kulüp yönetiminin, teknik heyetinin ve taraftarımızın güvenini kazandı. Gençlerimiz son maçta Niğde deplasmanında, haftalar önce küme düşen zayıf rakibine de acımadı. Sezon sonu tatil rehavetine kapılmadı. Egemen Pehlivan hat trick, Talha Bulut duble yaptı. İki orta saha oyuncumuz performansları ile fark yarattı. Son derece motive disiplinli, istekli ve ciddi bir oyun anlayışla maça asıldı. 7-1 gibi dikkat çekici flaş bir zafer kazandı. İlk yarıdaki kalp kırıcı yenilginin rövanşını harika bir skor ile aldı. Gol şov yaptı ve muhteşem bir sezon finali ile kapanışı yaptı.  3.Lig sezonu moralli ve huzurlu bir şekilde tamamlandı."