SAPANCA'NIN ÇINARLARI'NIN KONUĞU ŞEVKET BOSTANCI

GÜNCEL

SAPANCA'NIN ÇINARLARI'NIN KONUĞU ŞEVKET BOSTANCI

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu, "Sapanca'nın Çınarları" Projesinin konuğu Göl Mahallesi sakinlerinden Şevket Bostancı oldu.

Sapanca MYO Medya ve İletişim Program Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, Medya ve İletişim Programı ile Halkla İlişkiler Programında okuyan öğrencilerden oluşan "Sapanca'nın Çınarları" proje ekibi Şevket Bostancı'yı evinde ziyaret etti.

Medya ve İletişim Bölümü öğrencisi Beyza Şimşek'in sorularını cevaplayan Şevket Bostancı, gençlik yılları, mesleği ve ailesi hakkında samimi bilgiler verdi.

Sapanca'da doğup büyüyen Bostancı, "Çok güzel bir bahçem vardı bu civardaki en güzel bahçelerden birisi benimdi" dedi. Hala traktörü ile bahçede çalışmayı çok sevdiğini söyledi.

Bostancı, 1968 senesinde açılan zabıta alımı sınavında birinci olup zabıtalık mesleğine başladığını ifa eden Bostancı, "Daha sonra zabıta müdürü oldum. O dönemlerde babam Demokrat Parti İlçe Başkanlığı da yaptı. Babam muhalif kanatta olmasına rağmen bana güveni tamdı. Görevim süresince eski Belediye Başkanları Asım Temren, Mehmet Ali Balkaya ve son olarak ta Osman Nuri Erdoğan dönemlerinde çalıştım. 27 sene hizmet verdiğim belediyenin bütün bölümlerinde görev aldım. Son olarak ise belediye başkan yardımcılığı yaparak emekli oldum. Zabıta amiri olarak sorumluluk sahibiydim, çalışma arkadaşlarımla, esnaf ve dostlarımla uyum içinde çalıştım, mesleğimi çok seviyordum" dedi.

 Aile bağlarının kuvvetli olduğunu da ifade eden Bostancı, "Eşim çok sabırlı 50 senedir beraberiz, aile mutluluğuna sahibim. Eşim ve çocuklarım ile arkadaş gibiyiz. Herkesin birbirinin fikrine saygı gösterdiği bir aile birlikteliği kurduk" diye konuştu.

Sapanca için "dünyada bir cennet" diyen Bostancı Sapanca Gölü'nün ve Sapanca'nın temiz tutulması gerektiğine dikkat çekti, "Geleceğe güzel bir göl bırakalım" ifadelerini kullandı.

Şevket Bostancı'nın oğlu Fatih Bostancı ise babası için "Babamdan aldığım temel öğretiler vardır. Bizim ilişkimiz sadece baba oğul ilişkisi değil yeri gelir abi kardeş, yeri gelir arkadaş ilişkisine dönüşür" dedi.

Haber: Hande Belgühan, Fotoğraf: Damla Çoban