SAPANCA'DAN OSMANİYE'YE BİLİM KÖPRÜSÜ TUBİTAK 4007 PROJESİ

GÜNCEL

SAPANCA'DAN OSMANİYE'YE BİLİM KÖPRÜSÜ TUBİTAK 4007 PROJESİ

TUBİTAK 4007 projesi "Sapanca'dan Osmaniye'ye Bilim Köprüsü", renkli ve zengin etkinlikler için Osmaniye'ye hareket etti.

Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başvurusu gerçekleştirilen "Her Yerde Bilim: Sapanca'dan Osmaniye'ye Bilim Köprüsü" projesi TUBİTAK'tan destek almaya hak kazandı.

23-25 Mayıs 2023 tarihleri arasında Karaçay konteyner kentte proje yürütücüsü Sapanca İlkokulu Müdürü Orhan Öz tarafından koordine edilecek olan proje etkinlikleri ile toplumun tüm kesimlerinin bilimsel bilgileri keşfetmesi, öğrenme isteklerinin stem uygulamaları ile tetiklenmesi, 21. yy becerilerine yönelik farkındalık oluşturulması, yaşanan deprem felaketi sonrası toplumun tüm kesimlerinin hayata daha sıkı ve umutla bakmasının sağlanması hedefleniyor.

Diğer yandan projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan Sapanca Belediyesi, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Sapanca Gençlik Merkezi ve birçok kamu kurum ve kuruluşu ile protokollerin imzalandığı belirtildi.