SAPANCA'NIN ÇINARLARI'NIN KONUĞU NEVİN VE NURETTİN KİŞİOĞLU

GÜNCEL

SAPANCA'NIN ÇINARLARI'NIN KONUĞU NEVİN VE NURETTİN KİŞİOĞLU

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca MYO tarafından yürütülen, "Sapanca'nın Çınarları " belgesel projesinin konuğu Nevin Kişioğlu ve Nurettin Kişioğlu oldu.

Sapanca MYO Medya ve İletişim Program Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, Medya ve İletişim Programı ile Halkla İlişkiler Programı öğrencileri; Melek Nur Soyer, Berkay Yavuz, Hande Belgühan, Damla Çoban, Beyza Şimşek, Samet Üs "Sapanca'nın Çınarları" projesi kapsamında Kişioğlu ailesini evinde ziyaret etti.

Medya ve İletişim Bölümü öğrencisi Hande Belgühan'ın sorularını cevaplayan Kişioğlu, 1980-1991 yılları arasında Sapanca Lisesinde öğretmenlik ve müdürlük yaptığını, daha sonra 1991-1995 yıllarında Londra'da öğretmenlik yaptığını, İngiltere ile Türkiye'de verilen eğitimin farklılığından bahsetti. Kişioğlu, Türkiye'de öğrencilere derslerde çok fazla bilginin verildiğini ama hayat dersini vermekte başarılı olunamadığını söyledi. Kişioğlu, Sakarya Üniversitesi ve Sapanca Meslek Yüksekokulu'nda on beş yıl çalıştığını ve 2015 yılında Rektörlük Türk Dili Bölüm Başkanlığı'ndan emekli olduğunu anlattı.

Eşiyle aynı mesleği paylaşan Nevin Kişioğlu, baba tarafından Sapanca Kurtköy'lü olduğunu "Kovarlar" lakabıyla anıldıklarını söyledi. Babasının asker olması dolayısıyla çocukluk ve öğrenim hayatının değişik şehirlerde geçtiğini, 1980 - 2007 yılları arasında Sapanca'da öğretmenlik yaptığını, çalışmayı ve öğrencileri çok sevdiğini, öğrencilerin kendini ifade edebilmeleri ve özgüvenlerini kazanmaları konusunda çaba harcadığını ifade etti.

İyi bir eğitimci olarak gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Nevin ve Nurettin Kişioğlu, çok çalışmanın ve emek vermenin önemini, gençlerin okuyup kendi ayakları üzerinde durarak, sorumluluk sahibi olmaları gerektiği öğüdünde bulundu.

Haber: Beyza Şimşek, Fotoğraf: Damla Çoban