''TAKIMINA SAHİP ÇIK SAPANCALI''

SPOR

"TAKIMINA SAHİP ÇIK SAPANCALI"

Sapanca Gazetesi yazarı Murat Taylan, son yazısında "Takımına sahip çık Sapancalı" dedi.

Taylan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Bitexen Sapancaspor takımımız 18 yıl aradan sonra döndüğü profesyonel lig kulvarında genel anlamda verimli istikrarlı ve olumlu performansıyla ilçemizi ve ilimizi başarılı şekilde temsil etti ve başta Başkan Adil Köseoğlu ve yönetimi olmak üzere ayrılanlar dahil oyuncu kadrosu ve teknik heyeti takdiri ve alkışı hak etti.

Takımımız genç oyunculardan oluşan revizyonlu yedek ağırlıklı kadrosuyla bomboş tribünler önünde (statta sadece 100 kadar futbolsever vardı) Çankaya FK engelini 2. yarıda bulduğu goller ile geçti. Sezonun son iç saha maçını maalesef iddiasız olması ve maçın hafta içi iş gününe, okul saatine denk gelmesi vs. olumsuz faktörler sebebiyle taraftar desteğinden mahrum şekilde oynadı. Genç oyuncularımız hak ettikleri ilgiyi, desteği bulamadı.

Yine de yüksek konsantrasyon ve verimli bir performansla kazanarak evinde kapanışı 3 puanla yaptı, 33. hafta itibariyle 14. galibiyetini aldı 49 puanla 7. sırada yer aldı.

Elbette sezon içinde sürekli değişen oyuncu kadrosu ve teknik direktör, saha dışında yaşanan kaotik ortam, oluşan polemik yoğun gündem içerikli faktörler sebebiyle takımızın uyumlu bir iskeleti, oturmuş bir oyun sistemi olmadı. Dolayısıyla saha içi performansında dalgalanmalar yaşandı. Bir türlü istikrarlı ritim sağlanamadı, gereken ve beklenen birlik-beraberlik olgusu takım olma kavramı ve moral huzur havası oluşmadı. Bu olumsuz etkenler maç skorlarına istikrarsız bir şekilde yansıdı.

Yine de tüm bu olumsuzluklara rağmen kısıtlı imkanlarla, sınırlı bütçe ile maddi-manevi olarak yeterli olmayan ilgi ve destek dezavantajlarına rağmen 3. Lig'de kalıcı olmak hatta son 5 haftaya kadar matematiksel olarak Play-off hattını zorlamak, 2.Lig hedefi için yarışmak, Başkanımız Adil Köseoğlu ile yönetimin geniş vizyonundan, kurumsal cesaretli zihniyetinden, kulübümüzün isminden, mazisinden, tarihinden ve güçlü potansiyelinden kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla önemli bir başarıdır.

O yüzden Türk futbolunun dev çınarı olan 80'li 90'lı yıllarda anadolu efsanesi olarak anılan Eskişehirspor'un bile tutunamadığı BAL'a düşüp el salladığı 3.Lig'de, 45 bin nüfuslu ilçe takımı sıfatıyla 7. sırada olmak bir gurur vesilesidir. Sonuna kadar övünüp desteklenmelidir. Takımına hak ettiği değeri, ilgiyi, sevgiyi göster. Kızgınlıkları, kırgınlıkları rafa kaldır. Hataları, yanlışları, küskünlükleri unut. Başkanına, yönetimine gerektiği gibi sahip çık. Sapancaspor kulübümüz ile gurur duy Sapancalı."