BİR GÜNLÜĞÜNE ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR

GÜNCEL

BİR GÜNLÜĞÜNE ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR

Sapanca İlçe Jandarma Komutanlığının desteğiyle Sapanca'da yaşayan özel bireyler bir günlüğüne asker oldu.

Sakarya'da askerlik yapamayan engelli vatandaşlar, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.

Uygulama kapsamında Sakarya İl Jandarma Komutanlığında engelli vatandaşlar için yemin töreni düzenlendi. Sapanca İlçe Jandarma Komutanlığının da desteğiyle Sapanca İlçesinden 11 engelli bireyin katıldığı törende büyük coşku yaşandı.

Komutanlıkta saç tıraşı olup askeri üniforma giyerek temsili olarak temel askerlik eğitimi alan ve yemin eden engelliler, daha sonra terhis olmanın sevincini yaşadı. Gençlere, bölük komutanı ve astsubayı tarafından yanaşık düzen eğitimi verildi, asker selamı öğretildi. Askerlik hizmetini yerine getiren engelli bireylerin ve ailelerinin mutluluğu ve gururu görülmeye değerdi.

Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemil Ertuğ, ''Sapanca'mızdan 11 engelsiz yüreğimizle temsili de olsa Türk askeri olmanın gururunu yaşamamıza vesile olan; Sakarya İl Jandarma ve Sapanca İlçe Jandarma Komutanlığımıza, bizlere böylesine maneviyat dolu kutsal bir vazifeyi yerine getirmemize olanak sağladıkları için, yönetim kurulum ve camiamız adına teşekkür ederim'' dedi.