SAPANCA'NIN ÇINARLARI''NIN KONUĞU MUSTAFA MEDET

GÜNCEL

SAPANCA'NIN ÇINARLARI"NIN KONUĞU MUSTAFA MEDET

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen, "Sapanca'nın Çınarları" belgesel projesinin konuğu Medet Market sahibi Mustafa Medet oldu.

Sapanca MYO Medya ve İletişim Program Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, Medya ve İletişim Programı ile Halkla İlişkiler Programında okuyan öğrencilerden oluşan "Sapanca'nın Çınarları" proje ekibi Mustafa Medet' i evinde ziyaret etti.

Medya ve İletişim Bölümü öğrencisi Beyza Şimşek'in sorularını cevaplayan 76 yaşındaki Medet, dedelerinin Rize Ardanuç'tan Sapanca'ya geldiğini, babası Mehmet Medet' in ticaretle uğraştığını aynı zamanda belediyede başkan yardımcılığı yaptığını söyledi.

Babasının çok sevilen ve yardımsever bir insan olduğundan ifade eden Medet, Babamı çevresi 'Medet Medet' diye çağırırdı. Babamdan devraldığım bakkaliye dükkanı ile aynı zamanda çalışkan ve dürüst olmayı, itibarın paradan daha önemli olduğunu öğrendim. Bir asırdır yürüttüğümüz ticaret hayatımızda güler yüzlü ve tatlı dilli olduk, 'Kasaya giren para tamamen senin değildir' düsturu ile çalıştık. Şimdilerde oğullarım Mehmet ve Tamer'in aynı bilinçle Sapanca halkına hizmet etmeye devam ediyor" dedi.

Medet, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim dükkanım sadece market değildi aynı zamanda kırtasiye, bakkaliye, züccaciye, tuhafiyeydi. Sapanca benim ekmek teknem, Sapanca'yı kimse benim kadar sevemez burası dünyanın en güzel yeri. 53 senedir evliyim, bir ailede en önemli şey sevgi, saygı, hoşgörü ve huzurdur. Gençlere tavsiyem hem aile hem kendi hayatınızda her zaman dürüst olsunlar, sevgi ve saygı göstersinler."

Medet sözlerinin sonunda ise salgın hastalık ve karantina günlerinden sonra çevresinde ve mahallesinde komşuluk ilişkilerinin kalmadığını buna çok üzüldüğünü söyledi.

Haber-Fotoğraf: Hande Belgühan