TAYLAN: ''GENÇLİK AŞISI TUTTU''

SPOR

TAYLAN: "GENÇLİK AŞISI TUTTU"

Sapanca Gazetesi yazarı Murat Taylan, son yazısında Sapanca Gençlikspor'un gençleştirilmiş kadrosunu değerlendirdi.

Taylan yazısından şu ifadelere yer verdi:

"Bitexen Sapancaspor takımımız 3.Lig 3.Grup'ta 3 maçlık galibiyet hasretini noktaladı. Nihayet 3 puanı hatırladı, 31. haftayı 13 galibiyet ve 46 puanla tamamladı. 7. sıradaki yerini sağlama aldı.

Teknik direktör Ali Asım Balkaya yönetiminde ilk kez kazanırken yeni hocamız da siftah yaptı. Genç forvetimiz Semih Tekinalp A takım kadrosunda çıktığı ilk resmi maçında ilk golünü attı takımımıza 90+5. dakika galibiyet sevinci yaşattı. Kendisine verilen fırsatı çok iyi kullandı profesyonel kariyerine çok başarılı bir başlangıç yaptı.

Kısacası takımımız açısından birçok olumlu ilk yaşandı. Sapancaspor yedek ağırlıklı revizyonlu genç kadrosuyla geçtiğimiz haftalara nazaran daha istekli, hırslı ve agresif bir oyun sergiledi. Genel anlamda pozitif bir performans gösterdi. Orta saha kurgusunda Talha Bulut-Murat Erdemir ikilisi çok uyumlu ve olumlu performansları ile dikkat çekti. İki yönlü olarak hem takım savunmasında hem de set hücumunda takımı doğru ve iyi yönetti. Egemen Pehlivan forvet arkası bölgesinde hücum hattına çok iyi destek sağladı. Attığı golde rakip kalecinin zamanlama hatasını kaleyi boşaltmasını çok iyi kullandı ve uzak mesafe olmasına rağmen çok dengeli bir aşırtma vuruşu yaptı klas bir gol attı.

İlk yarı hücum planı itibariyle kanatları etkili kullanmaya çalıştı. Sol taraftan Vedat Saygı-İlkay İşler, Sağ taraftan Semih Ceylan-Berkay Caymaz ikilisi sıkça hücum bindirmeleri yaptı. Önlü arkalı ikili çıkışları ile çok etkili verimli oynadı ve İsa Güler önemli pozisyonlar yakaladı. Ancak son vuruşları iyi yapamadı.

2. yarıda Ali Asım Balkaya hocamız daha çok kazanmaya yönelik ofansif değişiklikler yaptı.

Ali Helvacı ile Semih Tekinalp hamleleri doğrultusunda hücum gücünü arttırdı çift forvet sistemine dönüş yaptı. Siirt takımı kalecisinin formsuz olması ve galibiyetimize büyük katkı sağlaması (ilk golümüzde zamanlama hatası yaptı kaleyi boşalttı. 2. golümüzde korner atışında yan topta boşa çıktı) prestij moral anlamında gereken galibiyetin alınmasını sağladı.

Galibiyet golümüzü uzatmalarda genç forvetimizin atması galibiyetin değerini ve yaşadığımız sevinci daha çok arttırdı. Her ne kadar golde rakip kalecinin büyük hata yapması yan topta boşa çıkması önemli etken olduysa da Semih Tekinalp arka tarafta doğru zamanda doğru yerde olması, kendisini rakip savunmaya unutturması markajdan kurtulması en az kaleci hatası kadar golün atılmasında önemli bir etkendir. Genç oyuncumuz takdir edilmelidir. Gelecek yıllar için kendisine güvenilmelidir. Sapancaspor kulübü yönetimi ile teknik heyet için şimdiden gelecek sezon için hazırlanmak kadro planlaması yapmak, doğru transfer stratejisi uygulamak ve zaman kazanmak açısından sezonun son üç maçı prestij haricinde genç oyuncuları kazanmak, gelecek yılın takımını oluşturmak anlamında çok belirleyici ve yararlı olacak. Bu haftaya istinaden bu sezon özelinde son 3 maç öncesi gençlik aşısı tuttu gibi gözüküyor. Gelecek yıllarda umarız istikrarlı şekilde başarının devamı gelir, genç oyuncularımızın sayısı ve verimi yükselir."