SAPANCA'NIN ÇINARLARI'NIN KONUĞU MACİDE ÇELİK

GÜNCEL

SAPANCA'NIN ÇINARLARI'NIN KONUĞU MACİDE ÇELİK

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen, "Sapanca'nın Çınarları" belgesel projesinin konuğu Macide Çelik oldu.

Sapanca MYO Medya ve İletişim Program Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, Medya ve İletişim Programı ile Halkla İlişkiler programında okuyan öğrencilerden oluşan, "Sapanca'nın Çınarları" proje ekibi Macide Çelik'i ziyaret etti.

Medya ve İletişim Bölümü Öğrencisi Beyza Şimşek'in sorularını cevaplayan Çelik, babasının mesleği Yüzbaşı olduğundan Yüzbaşı Tahir Efendi'nin kızı lakabıyla tanındıklarını belirtti. Gençlik döneminde abisinin Sapanca hamamını çalıştırdığını, haftanın bir günü de hamamı kadınlar için açtığını anlattı.

Gençlik yıllarına dair açıklamalarda bulunan Çelik, "Abimin Sevim isimli bir atı otı vardı ve ata binmeyi çok severdi. At yarışlarının olduğu zamanlarda Akyazı'dan ve diğer il ve ilçelerden gelen Abaza ve Çerkesleri evimizde ağırlardık. Misafirlerimizin atlarına da ahırımızda ben bakardım" dedi.

Gençlik yıllarındaki anılarından, gençliğinde yapılan düğünlerden, çocukluğundaki bayramları da anlatan Çelik, doğma büyüme Sapancalı olduğunu, Sapanca'yı çok sevdiğini, Sapanca'nın doğa harikası bir yer olduğunu ifade etti.

Aile hayatına tüm içtenliğiyle bağlı olan Çelik, çocukları ve torunlarıyla bir arada olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Bir aileyi bir arada tutan değerlerin birlik ve beraberlik olduğuna vurgu yaptı.

Gençleri çok sevdiğini de anlatan Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Gençlerin okuyup kendi ayakları üzerinde durmaları gerekiyor. Sapanca'nın Çınarları Belgesel Çekim Projesi çok güzel ve iyi düşünülmüş bir proje. Sapanca'nın geçmişi hakkında bilgileri toplayıp gün ışığına çıkarılıyor. Gelecek nesillere bu günlerle ilgili bilginin aktarılması için büyük bir emek veriliyor. Bu nedenle bu projede yer almaktan çok mutlu oldum."

Haber: Beyza Şimşek, Fotoğraf: Melek Nur Soyer