''SAPANCASPOR NEŞTERİ VURDU, GENÇLERE ŞANS DOĞDU''

SPOR

''SAPANCASPOR NEŞTERİ VURDU, GENÇLERE ŞANS DOĞDU''

Sapanca Gazetesi yazarı Murat Taylan, son yazısında Sapanca Gençlikspor'da 9 oyuncunun gönderilmesi ile sonuçlanan operasyonu değerlendirdi.

Taylan yazısından şu ifadelere yer verdi:

"Bitexen Sapanca Gençlikspor 'da Beyoğlu hezimeti Başkan Adil Köseoğlu ve yönetim bazında büyük infial yarattı. Takımda taşlar yerinden oynadı radikal bir karar alındı. Kadroda revizyon yapıldı. Fatura 9 oyuncuya çıkarıldı ve sezonun kalan kısmı için gençleştirme operasyonu doğrultusunda iki genç oyuncumuz A takım kadrosuna dahil edildi. Bu durum gençlerimiz için kendilerini kanıtlamaları, tecrübe kazanmaları ve vitrine çıkmaları açısından büyük bir fırsat.

Takımımızın son 4 maçta öncesi play-off hedefine ulaşması artık mucizelere bağlı. Küme düşme riski ve ihtimali zaten yok. Hedefi olmayan iddiasız maçlarda motivasyon eksikliği yaşayan, maddi manevi başarı olarak doyuma ulaşan, maç başı ücret alan bazı oyuncularla yolları ayırmak ve genç oyunculara fırsat tanımak iyi bir karardı. Bu aynı zamanda hedefi olmayan iddiasız maçlara taraftar ile sporsever halkımızın ilgisini arttırmak, gelecek sezon için iskelet kadronun temellerini atmak açısından hem idari disiplin anlamında hem de ekonomik olarak mantıklı ve doğru uygulamalıdır.

Bu alınan radikal karar, kulübümüzün bütçesine yaklaşık 3 milyon lira, (100-150 bin lira arası maç başı, yıllık peşinat vb. ayrılan oyunculara ödenecek borç miktarı) katkı sağlayacak tasarruf içerikli bir neşter operasyondur.

Şimdilik A takım kadrosuna altyapı kategorisinden 2004 doğumlu 19 yaşında iki genç oyuncu katıldı ve topbaşı yaptı. Yusuf Efe Dursun sağbek, Semih Tekinalp forvet mevkisinde oynuyor.

Eğer genç oyuncularımız kendilerine verilen büyük fırsatı iyi değerlendirirse, çok çalışıp tecrübe kazanıp takıma katkı sağlarlarsa, gelecek sezon ve önümüzdeki yıllar için hem Sapancaspor kulübümüzün önü açık geleceği sağlam, hem de kendi yolları açık olur.

Bu açıdan sezonun kalan son 4 maçı sadece prestij anlamı taşımıyor. Sapancaspor kulübümüzün geleceğini sağlama alması, genç oyuncularımızın tecrübe kazanması, vitrine çıkması, kendilerini kanıtlayıp gelişmesi, iskelet kadroya monte edilmesi ve takımımıza kazandırılması açısından büyük önem arz ediyor."