TAYLAN: ''HARÇ BİTTİ YAPI PAYDOS''

SPOR

TAYLAN: "HARÇ BİTTİ YAPI PAYDOS"

Sapanca Gazetesi yazarı Murat Taylan, son yazısında Sapanca Gençlikspor'un geldiği noktayı değerlendirdi.

Taylan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Bitexen Sapancaspor için Beyoğlu deplasmanı play-off hedefi için ya devam ya tamam niteliği taşıyan bir maçtı. Maalesef İstanbul'da 5-1'lik skorla bozguna uğradık. 11.mağlubiyeti aldık, play-off hattının 7 puan uzağında kaldık. 30. haftayı 43 puanla 7. sırada kapattık ve sonuç olarak tamam dedik.

İlk yarı dengeli, kontrollü ve dirençli oynadık ancak 2. yarı gelen ilk penaltı golünden sonra büyük bir kırılma yaşadık. Dağıldık ve ağır bir yenilgiyle büyük hüsran yaşadık. Play-off iddiamızı ve umutlarımızı adeta mucizelere bıraktık. Sezon boyunca psikolojik açıdan teknik-taktik anlamda skor olarak geriye düştükten sonra çok kolay kırılganlık yaşamamız, oyundan kopmamız ve çabuk dağılmamız en olumsuz karakteristik özelliğimiz olarak öne çıktı.

Bu müzmin problem Beyoğlu maçının 2. yarısında yine nüksetti ve maalesef takımımız direnemedi. Ağır bir yenilgiyle son 4 maç öncesi hedefini kaybetti. Mental açıdan sezonu bitirdi. Başkan Adil Köseoğlu ile yönetimi sezon boyunca söylemleri ve icraatları ile çıtayı yukarıya çıkardı. Hedef yüksek gösterildi ve tabii ki bununla paralel doğrultuda camianın da beklentisi ve iddiası arttı. Hedefe varılamaması sonucunda ise için doğal olarak bir hayal kırıklığı yaşandı. Sıkça uygulanan teknik adam değişikliği sebebiyle yönetim sorgulandı. Saha içi performansından dolayı teknik heyet ile oyuncu kadrosu yoğun tepki ve eleştiri aldı. Futbolcuya dayalı düzen sisteminde hiçbir kulüp hiçbir zaman takım olgusunu yakalayamaz yani takım olamaz. Dolayısıyla başarı sağlayamaz hedeflerine varamaz.

Son 3 maçı kazanan, takımı play-off hattına sokan saha sonuçları açısından istikrar yakalayan başarılı bir teknik adamı sırf yıldız oyuncuları iki maç yedek bıraktığı için yollamak tam anlamıyla pişmiş aşa su katmaktır. Sonrasında saha sonuçları kötüye döndüğü zaman (3 maç 2 yenilgi,1 puan, atılan sadece 1 gol) sorgulanmak ve tepki almak gayet doğaldır. Yine de 18 yıl aradan sonra 3. Lig sezonunda kalıcı olmak, son 4 haftaya kadar play-off hattına yakın konumda iddialı olmak, camiaya ve sporsever ilçe halkımıza şampiyonluk heyecanı yaşatmak önemli bir başarıdır ve takdirle karşılanmalıdır. Deyim yerindeyse ligin tadı çıkartılmalıdır.

Yönetim yapılan idari hatalardan dersler çıkartırsa, gelecek sezon Adil Köseoğlu vizyonu ve çağdaş şeffaf yönetim tarzı uygulanırsa, 2. Lig hedefi için daha somut adımlar atılırsa, daha doğru ve istikrarlı icraatlar uygulanırsa, günlük yada haftalık değil, sezonluk kararlar alınırsa ve daha uzun vadeli kalıcı proje hedef planlaması yapılıp uygulanırsa kulübümüz profesyonel liglerde daha büyük ulusal kategorilerde hak ettiği kulvarlarda yarışır. Sporsever halkımız layık olduğu mutluluğu ve coşkuyu, gururla yaşar."