SAPANCA'DA TATİL YAPMAK İSTEYEN ÜNLÜ ÇİFT DOLANDIRILDI

YAŞAM

SAPANCA'DA TATİL YAPMAK İSTEYEN ÜNLÜ ÇİFT DOLANDIRILDI

Bayram tatillerini geçirmek üzere Sapanca'da bungalov kiralamak isteyen Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay çifti dolandırıldı.

Vatandaşların yoğun ilgisini fırsat bilen dolandırıcılar, kurdukları sahte sosyal medya ve internet siteleri üzerinden mağduriyet yaşatıyor.

Bungalovlara olan talebin artması dolandırıcıların da daha fazla iş yapmasına sebep oluyor. Bu dolandırıcılık son kurbanları ise dizi ve filmlerde rol alan ünlü bir çift oldu. Posta Gazetesi'nin haberine göre Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay, bayram tatilini geçirmek için Sapanca'dan bungalov kiralamaya karar verdiler.

Sosyal medyada gördükleri bir ilan üzerine bungalova rezervasyon yaptıran çift konaklama ücretinin yarısı olan 6 bin lirayı da banka yoluyla hesaba gönderdi.

Rezervasyonu yaptırdıklarını düşünerek yola koyulan çift, adrese gittiklerinde şok oldu. Zira ne bir yetkili vardı ne de kalacakları bungalov. Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay çifti, yaşadıkları karşısında hayrete düştü. Aldatıldıklarını anlayan ünlü çift, gerekli yasal işlemleri başlatmak için harekete geçti.

Bungalov dolandırıcılığı, ülkemizde giderek yaygınlaşan bir suç haline geldi. Özellikle Sapanca turizmini olumsuz etkileyen bu dolandırıcılık Sakaryalıların da canını sıkmaya başladı. Bu suçun önüne geçebilmek için vatandaşların dikkatli olması ve Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği sosyal medya hesapları üzerinden (@savibuorg) tesis teyidi yapması gerekiyor.