''DEPLASMANDA YENEMİYORSAN YENİLMEYECEKSİN''

SPOR

"DEPLASMANDA YENEMİYORSAN YENİLMEYECEKSİN"

Sapanca Gazetesi yazarı Murat Taylan, son yazısında EFELER 09 SFK maçını değerlendirdi.

Taylan yazısında şunları kaydetti:

"Futbolun en gerçekçi klişe kavramıdır. Eğer rakibiniz ile hedefiniz aynıysa en az sizin kadar güçlü ve iddialıysa, sıralama veya puanlar birbirine yakınsa, yarıştığınız kulvar uzun soluklu lig veya puan usulü formatlı bir turnuvaysa o zaman deplasmanda yenemiyorsan yenilmemek felsefiyle oynamak gereklidir. Yenilmemek önemlidir.

TFF 3. Ligde çiçeği burnunda Bitexen Sapanca Gençlikspor, 4. teknik adamının yönetiminde zorlu Aydın deplasmanında, Erbaaspor maçından farklı 4 yeni isim, Hüseyin Cankut Atasoy, Umut Pusat, Talha Bulut, Yaser Hacımustafaoğlu ve 4-3-3 sistemi ile sahada yer aldı. Ali Asım hoca son iki maç yedek kalan takımın yıldız as oyuncularını ilk 11 başlattı. Oyunun genelinde tempoyu düşük tutmaya çalıştı. Yaser'in güçsüzlüğü ve formsuzluğu, Umut Pusat'ın yedek kalmasından dolayı motivasyon düşüklüğü, maç eksiği sebebiyle ritminin bozulması ve konsantrasyonun azalması sebebiyle hücum anlamında pasif kaldık organize olamadık.

Maçın ilk 30 dakikalık bölümünde çok bocaladık. Takım savunmasını güçlü ve gerektiği gibi sağlam yapamadık, akıcı oyunda yeteri kadar yardımlaşamadık, duran toplarda adam paylaşımını doğru yapamadık. Rakibimizin 4 net pozisyona girmesine ve oyunu domine etmesine engel olamadık. Kalecimiz Melih Ağa'nın başarılı performansıyla ayakta kaldık. 2. yarıda ise daha disiplinli ve dengeli oynadık. 0-0'a yönelik oyunu tutma, kilitleme, sistemini daha doğru uyguladık. İlk yarıya oranla rakibimize fazla pozisyon imkanı tanımadık. Bize lazım olan 1 puanla Aydın'dan ayrıldık yani sallandık ama yıkılmadık! 7. kez berabere kaldık, play-off hattından kopmadık, 27. haftayı 40 puanla 7. sırada tamamladık.

Eğer önümüzde bulunan rakibimiz Artvin Hopaspor, grup lideri Aksaray önünde kazanmasaydı ve Beyoğlu Çarşı, Erbaaspor deplasmanında takılsaydı, 4 puan gerisinde olduğumuz Efeler 09 deplasmanında aldığımız 1 puan çok daha fazla önem ve anlam kazanacaktı.

Ancak hafta içi mesaisinde Osmaniyespor maçını hükmen kazanarak puanımızı 43 yapacağız. Çift maç haftasında Beyoğlu-Efeler 09 maçından çıkacak her sonuç her türlü işimize yarayacak ve bize avantaj sağlayacaktır. O yüzden Efeler 09 maçında alınan 1 puan yine kazanç olarak hanemize yazılacaktır. Değeri ve anlamı fazla olacaktır."