TAYLAN: ''BÜLENT YENİHAYAT GİTTİ, ALİ ASIM BALKAYA GELDİ''

SPOR

TAYLAN: "BÜLENT YENİHAYAT GİTTİ, ALİ ASIM BALKAYA GELDİ"

Sapanca Gazetesi yazarı Murat Taylan, son yazısında Sapanca Gençlikspor'daki teknik direktör değişikliğini yorumladı.

İşte o yazı:

"Bitexen Sapanca Gençlikspor 3. Lig sezonunda 27. maçına 4. farklı teknik direktör ile çıkacak!

18 yıl sonra profesyonel lige çıkan, 2 ay kongre yapamayan, başkanı yönetimi belli olmayan, sahipsiz kalan, kongre sonrası sadece 2 ay içinde takımı sil baştan kurulan, oyuncu kadrosu, teknik heyet açısından sürekli değişime uğrayan bir takım.

Yoğun seviyede sirkülasyon yaşanan bir kulüp için 26. hafta itibariyle 11 galibiyet almak, 39 puan toplamak, 7. sırada play-off hattından sadece bir basamak aşağıda 1 puan gerisinde olmak ve hala iddiasını güçlü tutmak büyük bir başarı ayrıca mucizedir!

Bülent hocamızın maç kazanmasına rağmen oynanan oyun kalitesinin tatmin edici olmaması, son iki maç takımın önemli yıldız oyuncularını (Umut Pusat, Yaser Hacımustafaoğlu, Talha Bulut vb. gibi) yedek kulübesinde oturtması, oyuna geç sokması, dönüm noktası niteliğinde olan eşik atlatacak hedef maçlarını kazanamaması ve Adil Köseoğlu başkan ile bazı konularda fikir ayrılığı yaşanması sebepleri yüzünden ani ve sürpriz şekilde teknik direktör değişikliği yaşandı.

Bülent Yenihayat ile yollar ayrıldı, 2 yıl aradan sonra 2.Ali Asım Balkaya dönemi başladı. Yönetim Sapancalı tecrübeli teknik direktör ile yeniden anlaştı. Deneyimli hocamız kariyeri boyunca Derince Belediyespor, Kemerspor, Ceyhanspor, Payasspor gibi profesyonel lig kulüplerini çalıştırdı. Son olarak Erbaaspor kulübünde görev yaptı. Ayrıca 2020-2021 BAL sezonunda Sapancaspor kulübümüzde yaklaşık 1.5 ay görev yaptı. Ancak pandemi sürecinde maçlar ertelendiği için tekbir resmi maça çıkamadan ayrıldı. Hocamızın yerli olması ve kulübümüzü tanıması, camiamızın ilçemizin dinamik noktalarını bilmesi, hem kendisi hem takımımız açısından bir avantaj olacaktır uyum sıkıntısı yaşanmayacaktır.

Bülent Yenihayat 2. yarı sezonu boyunca 9 maçta 5 galibiyet (1 hükmen) 3 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı. Takımımıza 16 puan kazandırdı ve play-off hedefi için iddialı bir konumda bıraktı. Kendisine emeği, katkısı için her şeye rağmen teşekkür etmek hakkını teslim etmek gerekiyor. Ali Asım Balkaya hocamıza ise her koşulda inanmak, desteklemek ve sabır göstermek şarttır, zaman vermek lazımdır."