TAYLAN: ''KAZANAN HER ZAMAN HAKLIDIR''

SPOR

TAYLAN: "KAZANAN HER ZAMAN HAKLIDIR"

Sapanca Gazetesi Köşe Yazarı Murat Taylan, Bitexen Sapancaspor - Merkür Holding Erbaaspor maçını değerlendirdi.

Taylan yazısında şunları kaydetti:

"Bitexen Sapanca Gençlikspor, vasat oynadığı ve özellikle 2. yarıda çok zorlandığı bir maçta play-off yarışında önemli rakiplerinden birisi olan Erbaaspor önünde kaptan Murat Erdemir'in şık plase golüyle çok değerli bir 3 puan aldı.

Bu sezon ilk kez üst üste 3 maç kazandık. 26. haftayı 11 galibiyet, 39 puanla play-off hattının sadece bir puan gerisinde (6. Beyoğlu F.K 40 puan) bir basamak altında 7. sırada tamamladık.

Bülent Yenihayat hocamız futbolda yazılı olmayan kurallardan kazanan takım bozulmaz kuralını uyguladı. Geçen haftanın ilk 11'ini bozmadı. Bursa Yıldırımspor maçının taktik sistemini uyguladı.

Temsilcimiz son 2 haftada genelde sonuca endeksli, hedef odaklı bir anlayışıyla oynuyor ve sonuç almayı biliyor. Kazanan her daim haklıdır ve kötü oynarken kazanmasını bilen takım şampiyonluk için güçlü bir adaydır.

Sapanca Gençlikspor açısından Erbaaspor galibiyetinin birçok önemli getirisi var:

1. Bir basamak altında olan rakibiyle puan farkını 5'e çıkardı.

2. Olası ikili averaj sisteminde (puan eşitliği ihtimaline karşı) dengeyi sağladı.

3. Bu sezon ilk kez 3'te 3 yaptı, kazanma alışkanlığını sağladı. Özgüven ve moral motivasyonu arttırdı.

Gelecek hafta takımımızı çok bir kritik bir Efeler 09 maçı bekliyor. Ancak uyaralım ve hatırlatalım Erbaaspor maçındaki oyun gücü, kalitesi ve temposu Aydın deplasmanında kazanmak için yeterli olmaz.

Zorlu deplasmanda mutlaka oyun gücümüzü ve kalitemizi arttırmalıyız. Üstüne koyarak savunmada daha sağlam, daha mücadeleci, hücumda daha organize ve yaratıcı, ayrıca üretken olmalıyız. Takım halinde yardımlaşarak disiplinli oynamalıyız.

Erbaaspor maçının 2. yarısında 46-75 dakika arası çok baskı yedik, rakibimizin topla oynamasına müsaade ettik, rakibe her iki yarı boyunca net pozisyonlar verdik. 75.dakikada Umut Pusat girdikten sonra oyunu dengeledik, baskıyı savuşturduk, topu son çeyrek dilimde kendi yarı sahamızdan uzak tuttuk. Ancak genel anlamda gerek kaleci performansıyla gerekse futbol şansının yanımızda olması sebebiyle maçın sonunu getirdik ve kazanmasını bildik. İlk 6 sıra için inançlı ve iddialı şekilde takibe devam ettik."