TAYLAN: ''3 PUANDAN FAZLASI''

SPOR

TAYLAN: "3 PUANDAN FAZLASI"

Sapanca Gazetesi Köşe Yazarı Murat Taylan, "Bitexen Sapancaspor Bursa Yıldırımspor deplasmanında İsa Güler ile güldü ve play-off yolunda keskin virajı kayıpsız ve hasarsız şekilde döndü" dedi.

Maşı yorumlayan Taylan, şunları kaydetti:

"Takımımız 25. haftayı 36 puanla play-off hattının bir basamak altında averajla 7. sırada tamamladı. Deplasmanda 2. kez kazanarak dış saha fobisini noktaladı. Hem bir sıra önünde bulunduğu direkt rakibinden puan farkını 6'ya çıkarıp aradaki makası açıp uzaklaştı. Hedef niteliği taşıyan eşik maçlarını kazanamama kompleksini yıktı. Hem de gelecek haftalar için müthiş bir özgüven moral kazandı, iddiasını ve inancını arttırdı. Kısacası 3 puandan çok daha fazlasını kazandı.

Bülent Yenihayat hocamız tek forvetli sistem, ilk 11 dizilişiyle birlikte takımın en önemli iki hücum silahı (Umut Pusat ile Yaser Hacımustafaoğlu) yedek başlattı ve kadroda revizyon yaparak büyük bir radikal karar aldı.

Oyuncularına sahada isim değil hak eden çalışan formda ve hazır olan oynar mesajı yolladı. Maça forvet mevkisinde ilk 11 başlayan İsa Güler galibiyet golünü attı ve çok değerli bir 3 puan kazandırdı. Hocasını yanıltmadı kendisine olan güvenini boşa çıkartmadı. Bazı maçlar 1-0 olsun, bizim olsun felsefesiyle, önce durdur, sonra vur taktiği ile oynanır. Bu maçta öyle bir maçtı. Sonuçta ihtiyacımız olan galibiyeti disiplinli, akıllı, sabırlı ve kontrollü bir oyun anlayışıyla hak ederek kazandık. Play-off yolunda sağlam ve büyük bir adım attık. Haftayı huzurlu ve moralli şekilde kapattık."