''BUNGALOVLARA SINIRLANMA GETİRİLMELİ''

SİYASET

"BUNGALOVLARA SINIRLANMA GETİRİLMELİ"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Şaban Koludra, başta Sapanca olmak üzere şehirde hızla yaygınlaşan bungalov evlerine sınırlama getirilmesi ve tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı söz alan Koludra, "Yapılaşma kanunu, imar kanunu, kentleşme kanunu, şehir planlamaları gibi birçok yasa var ancak bungalovlarla alakalı yasal çerçeve yok, yasal bir açık var. Ayrıca iskan edilen yerlerin dışındaki bölgelerde de bungalovlar yapılıyor" dedi.

Bu yapıların belli bir ruhsat ve harca tabi olması gerektiğini de ifade eden Koludra, "Şuan ki durum belediyeler açısından kayıptır. Çünkü altyapı hizmetlerinin verilmesi gerekiyor. Elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetlerin buralara ulaştırılması gerekiyor. Bunlarla ilgili noksanlıklarımız var. Geçtiğimiz günlerde hepinizin bildiği gibi 2 gencimiz bungalovda yanarak hayatlarını kaybetti. Bundan birilerinin sorumluluk ve ders çıkartması gerekir. Bu hususun en azından ilçe belediye meclislerinde ve büyükşehir meclisinde gündem olup bungalovlarla ilgili sınırlayıcı yasal tedbirleri oluşturmak veya fırsat varken bungalovlarla ilgili düzenleme talebinin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.