''İLAÇ GİBİ 3 PUAN''

SPOR

"İLAÇ GİBİ 3 PUAN"

Sapanca Gazetesi Yazarı Murat Taylan, Sapanca Gençlikspor'un 2-1 kazandığı Büyükçekmece Tepecikspor galibiyetini yorumladı.

İşte Taylan'ın o yazısı:

"Bitexen Sapancaspor 3.Lig 3.Grup 22.hafta maçında Tepecikspor takımını ağırladı. İlk yarıdaki etkili ve istekli performansıyla kazandı. Bu sonuçla 3 maçlık galibiyet hasretini noktaladı. Hem play-off hedefi için üst sıralardan kopmadı, hem de deprem arası sonrası başarılı bir geri dönüş yaptı. Tam anlamıyla ilaç gibi bir 3 puan aldı.

Sapancaspor 22.hafta sonunda 30 puan ile 8.sırada yer alıyor. Takımımızın ilerleyen haftalarda play-off iddiasını ve inancını güçlendirmek için oyun kalitesi olarak istikrar yakalaması gerekiyor. Ayrıca temposunu arttırması, fizik-kondisyon seviyesi olarak biraz daha üzerine koyması, iyi oyun süresini daha çok uzun tutması ve galibiyet serisi yakalayıp kazanma alışkanlığını sağlaması lazım.

Bu faktörlerde ancak uyumlu bir ilk 11 kadrosu, oturmuş oyun sistemi, huzurlu, disiplinli bir takım olgusuyla oluşur. Bu ortamı sağlayacak olanlar ise başta Bülent Yenihayat hocamız olmak üzere teknik-heyet, takım kaptanları eşliğinde oyuncu kadro grubu ve Adil Köseoğlu başkan liderliğinde yönetim kuruludur.

Devre arası transfer döneminin flaş ismi Yaser Hacımustafaoğlu'nun siftah yapması, galibiyetimizde önemli katkı sağlaması hem tecrübeli forvetimiz hem de takımımız açısından önemli bir kazanç oldu. Çünkü play-off hedefi için hem Yaser'in hem de Umut Pusat'ın formda ve moralli olması çok önemli. Ayrıca iki hücum silahımızın birbirlerine saha içinde daha yakın ve uyumlu oynaması gerekli."