''ADİL BAŞKAN ÖFKELİ, CAMİA ENDİŞELİ, OYUNCULAR STRESLİ''

SPOR

''ADİL BAŞKAN ÖFKELİ, CAMİA ENDİŞELİ, OYUNCULAR STRESLİ''

Sapanca Gazetesi Yazarı Murat Taylan, "Adil Başkan öfkeli, camia endişeli, teknik heyet ve oyuncular stresli. Bu kaotik ortamdan çıkmanın tek formülü pazar günü Kepez deplasmanında kazanmak" dedi.

"Bitexen Sapancaspor, Aksaray faciasının ardından Artvin Hopaspor maçı, telafi ve moral anlamı taşıyan, play-off hattından uzaklaşmamak amaçlı önemli bir maçtı" diyen Taylan, yazısında şu sözlere yer verdi:

"Ancak ekibimiz play-off hattını yakından ilgilendiren 6 puanlık maçta, rakibine karşı beklenen ve gereken reaksiyonu gösteremedi ve evinde neredeyse 1 puana şükretti.

Özellikle 2. yarıdaki düzensiz, bilinçsiz ve pasif oyun çok endişe verici ve düşündürücü. Rakibin 3 topu direkten dönmeseydi, çok farklı şeyler yaşanabilir taşlar yerinden oynayabilirdi.

Ekibimizin en önemli sorunu; maç içinde çok dalgalanma yaşaması, istikrarsız performansı ve sürekli maçları eksik tamamlaması gibi gözüküyor.

Yeni transferler beklenen katkıyı henüz sağlayamadı. Yeni teknik patron Bülent Yenihayat hocamız hala takımına tam anlamıyla ağırlığını koyamadı ve oyun sistemini oturtamadı. Dolayısıyla son 2 maçta 5 puan kaybı yaşandı performans hayal kırıklığı yaşattı.

Adil Başkan öfkeli, camia endişeli, teknik heyet ve oyuncular stresli. Bu kaotik ortamdan çıkmanın, travma psikolojisinden kurtulmanın tek formülü pazar günü Kepez deplasmanında kazanmak. Bunun için gerekli olan kalite, güç ve tecrübe oyuncu kadromuzda ve teknik heyetimizde fazlasıyla mevcut.

Artvin Hopaspor maçında; geçen hafta alınan 5-1'lik Aksaray hezimetinin yansıması mental anlamda bariz şekilde hissedildi. Bu özgüven eksikliği oyun kalitesini olumsuz anlamda etkiledi. Yine de belki kötü oyunla alınan 1 puan uzun vadede sezonun devamında bir kazanç olabilir.

Tabii ki bunun bazı şartları var. Mental ve fizik olarak toparlanmak, eksik olan mevkilere (stoper, forvet, orta saha) en az 3 takviye yapmak, hatalardan ders çıkartmak, camia olarak kenetlenmek, takıma destek olmak ve inanmak."