SAPANCA GENÇLİKSPOR'UN İLK DEVRE KARNESİ!

SPOR

SAPANCA GENÇLİKSPOR'UN İLK DEVRE KARNESİ!

Sapanca Gazetesi Yazarı Murat Taylan TFF 3. Lig temsilcimiz Sapanca Gençlikspor'un ilk yarı performansını yorumladı.

Sapancaspor'un 3.Lig 3.Grup'ta topladığı 23 puanı 15'ini içerde 8'ini ise deplasmanda aldığına dikkat çeken Taylan, şunları kaydetti:

"Kendi evimizde 4 kez yenildik, hiç berabere kalmadık. Deplasmanda 5 beraberlik elde ettik, 1 kez kazandık.

İşin en ilginç tarafı sıralamada play-off hattında bulunan ilk 5 takımdan 10 puan (3 galibiyet 1 beraberlik, Osmaniyespor deplasmanında galibiyet 97. dakikada kaçtı!) aldık, düşme potasında yer alan son 3 takıma karşı tekbir puan dahi alamadık(3 mağlubiyet) ve sıfır çektik.

Bu ilginç istatistik rakamları gösteriyor ki Sapancaspor takımımızın ciddi anlamda bir motivasyon eksikliği, rehavet problemi, tecrübe zafiyeti ve istikrar sıkıntısı var.

Tek sorun kadro yetersizliği tecrübe eksikliği yada taraftar ilgisizliği, hakem hataları teknik adam tercihleri değil.

Yönetim sezonun 2.yarısı için bu faktörleri göz önünde bulundurmalı ve transfer stratejisini ona göre belirleyip uygulamalıdır, gereken nokta atışı (1 kaleci, 2 forvet, 1 sol stoper, 1 orta saha ve 1 kanat forvet) takviyeleri mutlaka yapmalıdır...

Düşme hattındaki 3 takıma kaybettiğimiz 9 puan hanemizde yazılı olsaydı şimdi 32 puanla ilk yarının 2.cisi ve zirvenin ortağı en güçlü ve en yakın takipçisi olacaktık. Başka bir yorum yada analize gerek yok..."