ŞIKKİBAR MECLİSTE SAPANCA'NIN SORUNLARINI ANLATTI

SİYASET

ŞIKKİBAR MECLİSTE SAPANCA'NIN SORUNLARINI ANLATTI

İYİ Parti Sapanca Belediye Meclis Üyesi Erdem Şıkkibar, Aralık ayı olağan meclis toplantısında ilçedeki sorunları gündeme taşıdı.

Toplantıda gündem dışı olarak söz alan Şıkkibar, ilçe sorunları hakkında şu ifadelere yer verdi:

"MEMNUNİYE MAHALLESİ ASFALT SORUNU

Mahallenin asfalt sorunu oldukça kötü durumda halkın asfalt konusunda çok şikayeti var bana dile getirmemi talep ettiler.

KURTKÖY YIKILAN OKUL VE CAMİNİN AKIBETİ

Kurtköy'de yıkılan okulun yerine kreş projesi vardı başkanım 'onay bekliyoruz' demiştiniz ne durumdadır eğer onaylanmıyorsa çocuk oyun parkı ve çardak projesi talebi var. Sonuçta herkes bahçe içinde evde oturmuyor. Apartmanda oturan vatandaşlarımızı da düşünmemiz gerekiyor. Zaten Sapanca'da vatandaşların ücretsiz piknik yapabilecekleri bir alanda kalmadı.

ALAÇAM İLKOKULUNUN AKIBETİ

Alaçam okulunun akıbeti ne durumdadır. Bu okulun öğrencileri Kemalettin Sami Paşa Okulunda gündüzcü-öğlenci olarak öğrenim görüyorlar aileler sıkıntı yaşıyorlar. Söylentilere göre müteahhit bırakıp gitmiş.

BELEDİYE SPOR SALONU

Belediye Spor Salonu Sapanca'ya yakışan bir spor salonu değil. Sapanca'da birçok dalda Avrupa ve Dünya Şampiyonumuz var. İlçemize yakışacak bir spor salonu yapmamız gerekmez mi? Şuan ki spor salonu hiç yakışmıyor.

KURTKÖY-KIRKPINAR ARASI KÖPRÜ SORUNU

NEF şirketine iki yıl süreyle kiraladığımız şelale parkın ve dere ıslahı projesini incelemiştik. Destekte vermiş lakin yaklaşık 1 yıl geçti gözle görülür bir sonuç yok ve aradaki köprü kırık durumda vatandaşlar oradan yürüyerek geçiyorlar tehlike arz ediyor. Gerekli tedbirlerin alınması talep ediyoruz.

GÜLDİBİ OTOBAN KÖPRÜSÜ AYDINLATMA

Güldibi otoban köprüsünün akşamları karanlık olmasından dolayı vatandaşlar Bedesten, Carrefour, Kırkpınar  veya Sapanca istikametine yürürken karanlıkta kaldıklarını ve sokak köpeklerinin de otoban köprüsünün altında yattıklarını dile getiriyor. Bu sebeple gerekli düzenlemenin yapılmasını istiyoruz.

TEK YÖNLÜ SOKAK VE CADDELERE KAPAN KOYULMASI

Çarşı içindeki tek yönlü ara sokaklara kapan koyulması talebi var. Bayanlar 'her gün bir tartışma küfür veya kavga seyrediyoruz' diyorlar. Bunlara bir çözüm bulunması gerekiyor. Bu çözümün en garanti çözümünün kapan olduğunu düşünüyorum.

MAHMUDİYE KÖPRÜSÜ YAYA YOLU YAPILMASI

Bu konuyu birkaç kez daha mecliste gündeme getirmiştim. Ama bir gelişme olmadı Gerekli önlemin alınmasını talep ediyorum çünkü orada kazalar çok sık olmakta bunun önüne geçmek içinde gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor.

MAŞUKİYE-SAPANCA ARASI ALT YOL ÇALIŞMASI

Bu yol için ısrarcıyım çünkü Sapanca'ya çok yararı olacak bir yol. Mustafa başkanla konuştum sizle konuştuğunu ama konuya tam vakıf olmadığını üzerinde çalışıp ellerinden geleni yapmak istediklerini söyledi. Yol zaten halihazırda kullanılan bir yol sadece ışıklandırma yapılıp yeni asfalt olmasa bile yama yapılması lazım."