''ÖĞRETMENLERİMİZİN ASIL SORUNLARI EKONOMİKTİR''

SİYASET

"ÖĞRETMENLERİMİZİN ASIL SORUNLARI EKONOMİKTİR"

Cumhuriyet Halk Partisi Sapanca İlçe Başkanı Cengiz Çiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle yayımladığı mesajında öğretmenlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Çiçek mesajında şu ifadelere yer verdi:

"1 Kasım 1928'de yeni Türk harflerinin kabulüne ilişkin kanunun TBMM tarafından kabul edilmesiyle geniş halk kitlelerine okuma yazma öğretmek üzere 'Millet Mektepleri' açılmıştır.

24 Kasım 1928'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Millet Mektepleri başöğretmeni olarak ilan edilmiştir.1981 yılından beri 24 Kasım tarihi 'Öğretmenler Günü' olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

'Maarif, millet olmanın mamur bir vatan kurmanın temel taşıdır' diyen Mustafa Kemal Atatürk alfabe değişikliğini Cumhuriyetin kilit taşlarından biri, öğretmenleri de 'İrfan ordusu' olarak tanımlamıştır.

Sevgili öğretmenler günümüzde sizlerin çözülmemiş birçok sorunu varken; sözde uzman öğretmen, başöğretmen gibi sıfatlarla öğretmenleri ayrıştırarak başarılarını olumsuz etkileyecek girişimlerde bunuluyor. Bu durumdan rahatsız olduğunuzu biliyoruz. Öğretmenlerimizin birliğini bozacak, öğrenci ve velileri öğretmenlerle karşı karşıya getirecek bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmelidir. Öğretmenlerimizin asıl sorunları ekonomik olup yaşam koşullarının düzeltilmesidir. Yüksek kiralarla yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan öğretmenlerimizin barınma sorunları çözülmelidir."