DOLANDIRMIŞLARDI, 190 BİN AVRO İLE YAKALANDILAR

YAŞAM

DOLANDIRMIŞLARDI, 190 BİN AVRO İLE YAKALANDILAR

Sapanca ilçesinde 74 yaşındaki kadını kandırarak 28 bin 500 dolarını alan dolandırıcılar, Sakarya polisinin İstanbul'da yaptığı operasyonda 190 bin avro ile yakalandı.

Sapanca ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki kadını telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, kadına adının organize bir suça karıştığını, kendisinin bu suçtan kurtulması için asıl suçluların yakalanması gerektiği ve bu operasyonda kullanılması içinde evde bulunan paraları gelip alacaklarını söyledi.

Operasyonun çok gizli olduğunu diğer polisler dahil hiç kimseye söylememesi gerektiğini de söyleyen dolandırıcılar daha sonra Sapanca'daki eve gelerek 28 bin 500 dolar parayı aldı.

Yaşlı kadının yakınlarının uyarısıyla polise gitmesi üzerine Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü dolandırıcılık büro amirliği ekipleri operasyon başlattı.

Şüphelilerin hareketleri adım adım izleyen polis ekipleri, 3 zanlıyı İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda yakaladı.
İsimleri açıklanmayan şüphelilerin saklandıkları evde yapılan aramalarda ise 190 bin Euro ele geçirildi. İşlemleri için Sakarya'ya getirilen şüphelilerin Asayiş Şube Müdürlüğündeki sorgularında İstanbul ilinde yine aynı şekilde 115 bin Dolar ve 13 bin Euro tutarındaki dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi.

Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.