''İNŞAATI YARIM KALAN ALAÇAM ORTAOKULU MAĞDUR EDİYOR''

SİYASET

''İNŞAATI YARIM KALAN ALAÇAM ORTAOKULU MAĞDUR EDİYOR''

Sapanca Belediye Meclis Üyesi Müjgan Gençer, hasarlı olması sebebiyle yıkılmasının ardından inşaatı yarım kalan Alaçam Ortaokulu'nun ihalesinin en kısa sürede yapılması gerektiğini söyledi.

Okul inşaatının 2022-2023 eğitim ve öğretim dönemine yetiştirilmesi amacıyla TOKİ tarafından ihale edildiğini hatırlatan Gençer, "İhaleyi kazanan firma inşaatı belli bir aşamaya getirmiş ancak daha sonra TOKİ ile arasındaki anlaşmanın fesih edilmesi sebebiyle inşaat yarım kalmıştır. Uzun süredir yeni bir ihale açılacağı söylense de bu günümüzde hala gerçekleşmemiştir.

Alaçam Ortaokulu'nun öğrencileri geçici olarak Kemalettin Sami Paşa Ortaokulu'nda eğitimlerine devam etmekteler. Öncesinde tam gün eğitim alan her iki okul öğrencileri bu sistemle mağdur edilmiştir. Ailelerde bu durumdan mağdur olmuştur.

Ekonomik koşulların ağırlaşması, okula gidiş gelişlerdeki sıkıntılarla birlikte, çok erken ve geç saatte başlayan karmaşık eğitim saatleri öğrencilerimizin adaptasyonları bozulmaktadır.

Zaten pandemi nedeniyle eğitimde üç yıllık bir kayıp yaşanmıştır. Oysa eğitim bir gün bile aksatılmaması gereken bir faaliyettir. Almanya'da ve birçok ülkede savaş dönemlerinde bile eğitim aksatılmamış, bizde ise normal koşullarda bile birçok sebeple eğitimlere ara verilmiştir.

En iyi okul öğrencinin evine en yakın olan okuldur. Sapanca'nın en eski okullarından olan Sapanca Alaçam Ortaokulu'nun öğrenci ve velilerinin daha fazla mağduriyet yaşamamaları için bu ihalenin biran evvel yapılması gereklidir. Eğitimin ikinci döneme yetiştirilmesi öğrenci ve velilerimizin en haklı beklentileridir. Çocuklar geleceğimizdir!"